Türk Kizilay 156 Yasinda

Türk Kizilay’in 156. kurulus yil dönümü ile ilgili açiklamalarda bulunan Genel Baskan Fatma Meriç Yilmaz, “Türkiye’nin ‘merhamet çinari’ olan Kizilay’imizi bugüne getiren tüm gönüllü, bagisçi ve çalisanlarimiza sükranlarimizi sunuyorum. Bu iyilik hareketi, çalismalarini zamanla ve cografyayla sinirli olmadan sonsuza kadar sürdürecektir” dedi.

Türk Kizilay 156 Yasinda
11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanli Yarali ve Hasta Askerlere Yardim Cemiyeti” adiyla yola çikan Türk Kizilay, o günden bu yana insanlik için yardimsever bagisçilariyla umut ve iyilik tasiyan önemli bir kurulus olarak varligini sürdürüyor. Dogal afetlerin, savaslarin, salgin hastaliklarin ve birliktelige ihtiyacimiz oldugu anlarin ortasinda Türk Kizilay’in gönüllüleri ve çalisanlari insanligin umudu olmaya devam ederken, tüm Kizilay camiasi 156. yila girmenin gururunu yasiyor.

Milletimizin yardimseverliginin adi: Kizilay

Kizilay’in 155 yillik yolculugunun sevgi ve yardimseverlik dolu adimlarla yazildigini dile getiren Türk Kizilay Genel Baskan Vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, “155 yili geride birakan Türk Kizilay, bu süre zarfinda milyonlarca insanin hayatini iyilestirmek ve desteklemek için özveriyle çalisti. Tarihi boyunca acil yardim, afet yönetimi, kan bagisi, saglik hizmetleri ve sosyal projeler gibi birçok alanda Türk Kizilay’in adi güven ve destekle anildi. Bu güven ve destekle de Kizilay, milyonlarca insanin hayatina dokunarak yüreklere umut asiladi. Kisacasi Kizilay, milletimizin yardimseverliginin adi oldu. Kizilay, gönüllü çalismalari, kan bagisi kampanyalari ve sosyal projeleriyle toplumun vazgeçilmez bir parçasi oldu. Bu köklü tarih, gelecekteki hedeflerimize odaklanmak için de bir firsat sunuyor. Türkiye’nin ‘merhamet çinari’ olan Kizilay’imizi bugüne getiren tüm gönüllü, bagisçi ve çalisanlarimiza sükranlarimizi sunuyorum. Bu iyilik hareketi çalismalarini zamanla ve cografyayla sinirli olmadan sonsuza kadar sürdürecektir” diye konustu.



“Hayatlari degistiren yardimlariniz ve katkilarinizla Türk Kizilay’in kalbindesiniz”

Türk Kizilay’in yillar içinde elde ettigi büyük basarilarla toplumun kalbinde her zaman özel bir yer edindigini belirten Genel Baskan Vekili Yilmaz, “Türk Kizilay’in kurulus yil dönümü, geçmisteki kahramanliklarini hatirlamak, onlari yüreklerimizde yasatmak ve gelecege umutla bakmak için bir firsattir. Bu özel gün, Kizilay ile birlikte basardiklarimizi anmak ve birlikte basarabileceklerimizi hayal etmek için bir çagridir. Birlikte, insanlik için daha fazlasini yapabilecegimize inaniyoruz. Türk Kizilay, gönüllülerine, destekleyicilerine, bagisçilarina ve paydaslarina da tesekkür ediyoruz. Sizler, hayatlari degistiren yardimlariniz ve katkilarinizla Türk Kizilay’in kalbinde yer aliyorsunuz. Iyilik zincirinin bir halkasi oldugunuz için minnettariz ve iyiligi büyütmedeki yolculugumuza her zaman ortak olmaya davet ediyoruz. Birlikte, daha nice yillara, basarilara ve umut dolu hikâyelere yürümek dilegiyle” seklinde konustu.

Kaynak: İHA