(ÖZEL) Down Sendromlu Emre Ve Vefat Eden Annesinin Hayali Gerçek Oldu

Eskisehir’de yasayan Sebahattin Kiliç, bir süre önce vefat eden esinin de hayali olan down sendromlu oglu için temsili askerlik eglence düzenleyerek konuklariyla doyasiya mutlulugunu paylasti.

(ÖZEL) Down Sendromlu Emre Ve Vefat Eden Annesinin Hayali Gerçek Oldu
Odunpazari Ilçesi Yildiztepe Mahallesi Bircan Sokakta yasayan Sebahattin Kiliç, down sendromlu oglu Emre Kiliç ve vefat eden esinin en büyük hayali olan askerlik görevini yerine getirmesinin mutlulugunu yasadi. Bir günlük de olsa vatani görevi görevini yapacak olan Emre için asker eglencesi tertip edildi. Evlerinin önündeki sokagin girisine dev bir Türk bayragi asilirken, eglence alani rengrenk süslendi. Çalan müzikler esliginde basta asker Emre olmak üzere, Kiliç ailesi doyasiya eglendi. Eglenceye gelen bütün konuklari karsilayan Emre Kiliç’in mutlulugu dikkatlerden kaçmadi. Baba Sebahattin Kiliç ise, hem rahmetli esinin, hem de oglunun hayalini gerçeklestirdigi için sevinç gözyaslari döktü.

“Rahmetli esimin de bir vasiyeti vardi”

Mutlulugunun anlatan baba Selahattin Kiliç, “Biz yavrumuzu dünyaya engelli olarak geldigi gözüyle görmüyoruz. Her bir vatandasimiz bir engelli adayidir. Koronadan kaybettigimiz rahmetli esimin de vasiyeti vardi. Benim de bir baba olarak birinci görevim, onun arzusunu yerine getirmekti. Dostlarim sag olsun gördügünüz gibi buradalar, ben de çocugumu mutlu etmek için varim. Bütün babalar öyledir, umarim o da bugün mutlu olmustur. Bundan sonra da yarin da oglumun hep yanindayim ve ölünceye kadar da bütün haklarim çocuguma helal olsun. Allah bu günlerimizi aratmasin, askerlik hayalini çok istiyordu. Ayni zamanda bu yavrumun yaptigi davranis da askerlikten kaçan evlatlarimizin bazilarina örnek olsun diye düsünüyorum. Keske saglam olsaydi da 6 ay degil 12 ay hatta 18 ay askere gönderseydim ama yine de Allah nasip ederse bir gün de olsa o görevini yerine getirecek. O yüzden çok mutluyum” diyerek gururunu dile getirdi.

Bir günlük askerlik görevini yerine getirecek olan Emre Kiliç ise, mutlulugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA