Kordsa, Asya Pasifik'te Ilk Teknik Merkezini Endonezya'da Açti

Lastik, yapi güçlendirme ve kompozit teknolojileri pazarlarinin global oyuncusu Kordsa, Asya Pasifik bölgesindeki ilk teknik merkezinin açilisini yapti.

Kordsa, Asya Pasifik'te Ilk Teknik Merkezini Endonezya'da Açti
Sabanci Holding istiraklerinden Kordsa, yüksek teknoloji ve inovasyon alanindaki yetkinliklerine yenisini ekledi. Kordsa’nin inovasyonu her yerde ve her konuda islerinin merkezine koyan ‘Innovate Everywhere’ yaklasimi dogrultusunda, Endonezya’daki teknik merkezini hizmete açti.

Ülkede bulunan iki üretim tesisiyle Asya Pasifik bölgesindeki müsterilerine katma degerli lastik güçlendirme çözümleri sunan Kordsa, "Asya Pasifik Teknik Merkezi" ile endüstriyel iplik ve kord bezi alanlarinda yeni teknolojilere öncülük etmeyi sürdürecek. Söz konusu merkez, uygulayacagi veri odakli yaklasimla, müsterilerin ihtiyaçlarina yanit veren ürün ve prototipleri en hizli gelistirirken, var olan ürün gruplarinin da yetkinliklerinin artirilmasina odaklanacak. “Hayati Güçlendirme” misyonu dogrultusunda, sürdürülebilirligi tüm faaliyetlerinin temeline koyan Kordsa, bu merkezde gelistirecegi yeni teknolojilerle, lastik güçlendirme sektörünün yesil dönüsümüne de liderlik edecek. Asya Pasifik Teknik Merkezi’nde elde edilecek teknolojik yetkinlikler kompozit ve insaat güçlendirme alanlarina da tasinarak, Kordsa’ya yeni is ve büyüme platformlari kazandirilacak.

“Tüm paydaslarimiza sürdürülebilir deger olusturmak temel ilkemiz”

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Kordsa CEO’su Ibrahim Özgür Yildirim, Kordsa’nin bugün faaliyet gösterdigi alanlarda dünya lideri oldugunun altini çizerken, “Kordsa’nin artik genlerine islemis inovasyon tutkusu ve yenilikçi düsünce anlayisi, global ölçekte ortaya koydugumuz bu basarinin temelinde bulunan ana unsurlar. Bugün dünyada lastik güçlendirme teknolojilerimizle her 3 otomobil lastiginden 1’ini, her 3 uçak lastiginden ise 2’sini güçlendiriyoruz. Küresel ayak izimizi her geçen gün güçlendirirken, hiçbir zaman basardiklarimizla yetinmiyoruz. Bugün dünyada fikir, teknoloji ve hiz üzerinden kurgulanan çetin rekabette, kendimizle yarismayi; yetkinliklerimizi tüm paydaslarimiza sürdürülebilir deger olusturmak için kullanmayi temel ilke olarak kabul ediyoruz. Endonezya ve Tayland basta olmak üzere Asya Pasifik bölgesindeki tüm müsterilerimizin hizmetine sundugumuz bu merkezimiz de aslinda bu yaklasimimizin bir göstergesi. Burada lastik alaninda gelistirecegimiz yeni teknolojilerle, sadece sektöre öncülük etmekle kalmayacak; buradaki kazanimlarimizi, kompozit ve insaat güçlendirme alanlarina da tasiyarak, Kordsa’ya yeni is ve büyüme platformlari kazandiracagiz” dedi.

“Inovasyon gücümüzü yayginlastiriyoruz”

Müsteriye yakin olmanin Kordsa’nin küresel büyüme stratejisinin merkezinde yer aldigini sözlerine ekleyen Yildirim, “Bugün Türkiye, Brezilya, Endonezya, Tayland, ABD, Almanya ve Italya olmak üzere 7 ülkede bulunan 13 üretim tesisimiz, müsterinin oldugu yerde bulunma taahhüdümüzün en net göstergelerinden biri. Bugün, var olan inovasyon gücümüzü daha da yayginlastiriyoruz ve müsterilerimize daha yakin olma ve daha iyi hizmet verme konusunda yeni bir sayfa açiyoruz ve diyoruz ki; ‘Biz sadece üretim gücümüzle degil, ayni zamanda teknoloji ve inovasyon gücümüzle de sizlerin yanindayiz’ seklinde konustu.

Türkiye’de bulunan Global Teknoloji Merkezi ve Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Kordsa’nin inovasyon kültürünün önemli birer parçasi oldugunu da sözlerine ekleyen Yildirim, “Bu merkezlerimizde bugüne kadar gerçeklestirdigimiz Ar-Ge çalismalarimiz ve gelistirdigimiz 500’ün üzerinde tescilli patentimiz, Kordsa’nin dünyadaki liderligini pekistiren ana unsurlar oldu. Simdi de, bu inovasyon gücümüzü yayginlastiriyor; bölgedeki müsterilerimize daha iyi ve daha katma degerli bir hizmet sunabilmek için bu merkezimizi hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Asya Pasifik, Kordsa’nin küresel büyüme stratejisinde önemli bir yere sahip”

Kordsa Asya Pasifik Bölgesi Genel Müdür Yardimcisi Ömür Mentes ise, Kordsa’nin küresel büyüme stratejisi içerisinde Asya Pasifik Bölgesi’nin çok önemli bir konuma sahip oldugunun altini çizerken, “Önceleri daha çok insan gücünün ön plana çiktigi Asya Pasifik bölgesi, bugün artik teknoloji gücüyle dikkat çekerken, Kuzey Amerika ile dünyadaki Ar-Ge yatirimlarina da yön verir duruma geldi. Endonezya üretim tesisimizle, bölgedeki inovasyon ve teknoloji odakli dönüsüme öncülük eden sirketler arasinda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Endonezya merkezli sirketimiz PT IndoKordsa Tbk bünyesinde hizmete giren Asya Pasifik Teknik Merkezi’mizin, iplik ve kord bezi alaninda gelistirecegi yeni teknolojilerle, Asya Pasifik bölgesinin inovasyon hub’i olmasini hedefliyoruz” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan, ayni zamanda Kordsa’nin 50. Yili da olmasi vesilesiyle anlamli bir kutlama gerçeklestirildi.

Endonezya ve Türkiye basta olmak üzere farkli ülkelerden konuklarin katildigi kutlamada, hem Kordsa’nin 50. Yil dönümü hem de Asya Pasifik Teknik Merkezi’nin açilisina özel hazirlanan pastanin kesimi gerçeklestirildi.

Sabanci Toplulugu’nun gücü ve deneyimi ile 1973 yilinda Izmit lastik kord bezi fabrikasi ile faaliyete baslayan Kordsa, basta Türkiye olmak üzere tüm dünyada global bir marka haline gelisi ile elde ettigi büyük basarilari kutladi.
Kaynak: İHA