ERÜ Tip Fakültesi 49. Dönem Mezunlarini Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tip Fakültesi tarafindan 49. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Program çerçevesinde 291 ögrenci mezun oldu.

ERÜ Tip Fakültesi 49. Dönem Mezunlarini Verdi
Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Gökmen Çiçek, 2’nci Hava Bakim Fabrika Müdürü Hv. Tugg. Haldun Tasan, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazil Özsoylu, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Oktay Özkan ile M. Hakan Poyrazoglu, Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Il Jandarma Komutani Yüksel Yigit, ERÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu, Saglik Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhami Çelik, ERÜ Hastaneler Bashekimi Prof. Dr. Fatih Horozoglu, Tabip Odasi Baskani Doç. Dr. Türkmen Bahadir Arikan ile ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törenin açilis konusmasini yapan Tabip Odasi Baskani Doç. Dr. Türkmen Bahadir Arikan konusmasinda mezun olan ögrencileri tebrik etti. Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloglu da konusmasinda mezun olan ögrencileri tebrik ederek, “Türkiye’de ilk on tip fakültesi arasina giren akredite olmus Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’nden mezun oluyorsunuz. Uluslararasi nitelikli ögretim üyeleri, pandemide TURKOVAC Asisini gelistirmis bilgi birikimi, genetik ve kök hücre alaninda nice sayili alt yapiya sahip olan bir üniversiteden mezun olmak sizleri basli basina ayricalikli kiliyor. Siz üniversitemizin yüksek standartlarina uyum gösterdiniz. Zorlu sinavlari geçtiniz. Bugün hem kendinizi hem ailenizi hem de bizleri onurlandiriyorsunuz” dedi.

Konusmasinda mezun hekimlere seslenen Dekan Kemaloglu, “Sevgili hekimler, bugün yeni bir yola çikiyorsunuz. Önünüzde birçok imkan var. Kiminiz pratisyen, kiminiz uzman, kiminiz akademisyen olarak hayatlariniza devam edeceksiniz. Fakat nerede olursak olalim. Bazi ahlaki standartlarda hep bulusacagiz. Çünkü bizler hekimiz. Sunu belirtmek isterim sevgisiz iyilesme olmaz ve cesaret olmadan kötülük yenilmez. Bu nedenle bilgimize sevgiyi, tedavinize cesareti mutlaka katin. Bu sizi daha iyi bir insan ve daha degerli bir hekim yapar” diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ise konusmasinda Erciyes Üniversitesi’nin her alanda basarili ve köklü bir üniversite oldugunu söyledi.

Rektör Altun, “Erciyes Üniversitesi olarak, biz gerçekten egitim, arastirma toplumsal katki ve uluslararasilasma boyutunda bize yakisan, sehrimize yakisan, ülkesine katki saglayan, önemli bir yüksek ögretim kurumu olarak, genç arkadaslari yetistirme ve ülkesine çok degerli katkilar saglamaya çalisan önemli bir üniversiteyiz” seklinde konustu.

Konusmasinda mezun hekimlere seslenen Rektör Altun, sunlari kaydetti;

“Lütfen insanimiza güvenin, insanimiz ile barisik olalim, kendimizi, çevremizi ve toplumumuzu sevelim. Bunlari yaptigimiz zaman göreceksiniz ki özellikle meslek sevgisi de varsa, basarinin gelmesi kaçinilmaz olacaktir. O nedenle genç doktorlarimiza özellikle kurum olarak bizleri temsil edecek olmalarindan dolayi bugün vermis oldugumuz mezunlarimizda ben bunu isik olarak görüyorum.”

Törenin son açilis konusmasini yapan Vali Gökmen Çiçek ise konusmasinda mezun olan ögrencilere “Erciyes Üniversitesi ve Kayseri’yi unutmayin” dedi.

Doktorlarin her zaman büyük fedakârlik içerisinde görevlerini yürüttüklerine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, söyle devam etti;

“Vali olarak hayatta birçok kararlar veriyoruz. Bazen zor kararlarda veriyoruz. Ama benim verdigim hiçbir zor karar siz doktorlarimizin ki kadar zor olmayacak. Çünkü sizin bir cerrah olarak vereceginiz bir karar insan hayati ile alakali olacak. O baski altinda kararlar vereceksiniz. Ama eminim ki, iyi niyetiniz ve mesleki tecrübeniz hep en dogrusu olacak. Doktorlarimiz idareci olarak da çok basarili. Neden biliyor musunuz? En zor anda bile bir karar verebilmek önemli. Karar vermek kolay bir is degil. O yüzden sizleri zorlu günler bekliyor. Bazen hayat kurtarmak için günlerce uykusuz kalacaksiniz. Hastalariniz tarafindan yanlis anlasilacaksiniz. Bazen haksizliga da ugrayacaksiniz. Ama ne olur pes etmeyin. Çünkü bu millet sizi yetistirmek için aileleriniz ile birlikte çok büyük fedakarliklar yapti. Ailelerinizin, bizlerin ve vatanin sizlere ihtiyaci var. Pes etmek gibi lüksünüz yok. Pes edemezsiniz. Buna mecbursunuz. Yolunuz bahtiniz açik olsun.”

Konusmalarin ardindan Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Karamehmet Yildiz ile Eczacilik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Halil Tekiner tarafindan iki eserden olusan mini konser verildi.

Konserin ardindan Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Birkan Yakan tarafindan mezun ögrencilere hekimlik yemini ettirildi. Tören, yeni mezunlar adina Dr. Irem Saritas’in konusmasi, vefat eden Tip Fakültesi Ögrencisi Alperen Günana anisina slayt gösterimi, ögrencilere diplomalarinin verilmesi ve Tip Fakültesi Ögrencilerinin mini konserinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA