Bakan Göktas'tan Zihinsel Engelli Melisa'ya Anne Sefkati

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, depremim vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde açisini yaptigi Gündüzlü Bakim ve Aktif Yasam Merkezi’nde 60 yas üstü 50 vatandasin hizmet alacagini bildirdi. Prefabrik ev ziyaretinde bulunan Bakan Göktas’a, zihinsel engelli Melisa Inal’in yogun sevgi gösterisi duygulandirdi.

Bakan Göktas'tan Zihinsel Engelli Melisa'ya Anne Sefkati


Bakan Göktas, Kahramanmaras programlarinin ardindan Hatay Valiligi AFAD Koordinasyon Merkezi’nde kurum ve kurulus müdürleriyle toplanti düzenledi.

Bakan Göktas, daha sonra Bekir Apaydin Sosyal Market ve prefabrik kente gerçeklestirdigi ziyaretlerde depremzedelerle bir araya geldi. Burada bedensel engelli Nigar Sahin’i evinde ziyaret eden Bakan Sahin, ardindan evdeki 5 yasindaki Fatma Sahin’le yakindan ilgilendi. Bakan Göktas, akülü araba dagitimi sirasinda zihinsel engelli 25 yasindaki Melisa Inal’in yogun sevgisiyle karsilasti. Inal, bir anda karsisinda gördügü Bakan Göktas’a sarilip öptü.

Bakan Göktas, Antakya ilçesinde Gündüz Bakim ve Aktif Yasam Merkezi açilisini da yapti. Burada konusan Bakan Göktas, 6 Subat depremlerinin derin yaralar açtigi Hatay’i yeniden ayaga kaldirmak için devletin tüm imkanlarinin ilk andan itibaren seferber edildigini söyledi.

Depremden etkilenen illeri bir an olsun yalniz birakmadiklarinin altini çizen Bakan Göktas, “Kimseyi geride birakma misyonumuzun geregi olarak biz bakanlik olarak tüm imkanlarimizla sizlerin yaninda olduk. Bakanlik olarak yasli vatandaslarimizin yasam kalitesinin arttirilmasina ve sosyal aktif katilimlarina özel bir önem veriyoruz. Bu amaçla onlara rehberlik ve danismanlik, gündüz bakim ve psikososyal destek hizmetlerinin verildigi gündüz bakim ve aktif yasam merkezlerinin tüm illerde yayginlastirilmasi amaciyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bakanligimiz tarafindan yürütülen FRIT2 Sosyal Hizmetlere Erisimin Artirilmasi Projesi (SOHEP) çerçevesinde Hatay dahil olmak üzere 6 ilimizde yaslilara yönelik, gündüz bakim ve aktif yasam merkezi açilmasi planlandi. Bu açilis 6 Subat’tan önce yapilacakti. Ancak deprem felaketi nedeniyle Hatay Huzurevi Yasli ve Bakim rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne bagli hizmet verecek gündüz bakim ev aktif yasam merkezinin açilisi bize nasip oldu” diye konustu.



"60 yas üstü 50 vatandasa hizmet verecek"

Diger 10 ilde oldugu gibi Hatay’da da çadir ve konteyner kentlerde ekiplerin yaptigi saha arastirmasinda 60 yas üstü bireylerin deprem nedeniyle yasadigi sorunlari tespit ettiklerini ifade eden Bakan Göktas, “Onlarin talepleri dogrultusunda gelistirilen çözümlerle yaslilarimizin, aktif yasama katilimlarini saglama noktasinda önemli adimlar attik. Hatay Gündüz Bakim ve Aktif Yasam Merkezi’nin aktif hala getirilmesi gelistirilen o çözümlerden biridir. Deprem sonrasi ilk olarak kurulusumuzun yapisal durumunun tespitini yaptik. Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca hazirlanan rapora göre kurulus binasinin hasarsiz oldugu belirlendi ve bazi tadilat islemleri yapildi. Sonuç olarak 60 yas üzeri 50 yasli vatandasimiza hizmet vermesi planlanan kurulus açilisa hazir hale getirildi” dedi.



"Merkezde neler var"

“Sizlere yaptigimiz hiçbir hizmet, sizlerin hakkini ödememize yetmez." diyen Bakan Göktas, “Ama sizlerin yüzünü bir an bile güldürebilirsek, gülümsetebilirsek sizleri, zorunuzu kolay edebilirsek iste bu bizim için mutluluk vesilesidir. Bu merkezde; psikososyal destek, resim, müzik el sanatlari, ebru kursu, fizyoterapi, kültürel ve sosyal faaliyetler, servis hizmeti ögle yemegi. Suan Türkiye genelinde yasli vatandaslarimiza bu hizmetleri sunan 38 gündüz bakim ve aktif yasam merkezinden 608 vatandasimiz faydalaniyor. Bu merkezlerle hedefimiz yaslilarimiz ailelerini ihtiyaç ve taleplerine uygun olarak, kaliteli ücretsizi gündüz hizmetleri sunmaktir. Bu merkezlerin Bakanligimizin ana hizmet birimlerinden birisi olmasini planliyoruz. Benzer kuruluslarimizin tüm illerimizde yayginlastirmak için yeni dönemde çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz” açiklamasinda bulundu.

Açilis sonrasi Bakan Göktas, merkezi ziyaret ederek spor yapan yasli vatandaslarla sohbet etti.
Kaynak: İHA