2. Kilikya Ultra Maratonu Fuar Ile Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi Kilikya Ultra Maratonu’nun ikincisi büyük bir heyecanla basladi. Yarislar öncesi gerçeklesen fuarla start veren maratonda, yaris kiti dagitimi, spor etkinlikleri, dans gösterileri ve konserler gerçeklesti.

2. Kilikya Ultra Maratonu Fuar Ile Basladi
Erdemli ilçesine bagli Kizkalesi’nde gerçeklesen fuarda ilk olarak yarismacilara yaris kiti dagitimi gerçeklesti. Ardindan uzman egitmenler esliginde gün boyu devam eden pilates, crunch and burn, tabata, cyling, zumba gibi etkinliklere katilan katilimcilar, sporla dolu bir gün geçirdi. Sporcularin, bölge halkinin ve yerli ve yabanci turistlerin katildigi fuarda, Büyüksehir Belediyesi Akustik Grubu’nun konseri de eglenceli saatler yasatti. Maratona, 8 ülke, Türkiye’den ise 25 ilden 191’i kadin ve 388’i erkek olmak üzere 579 sporcu katilim gösterecek. Maratona katilan sporcular, İçel’in kültürel mirasi ve essiz dogasini spor araciligiyla taniyabilecek, büyüksehir sayesinde kültür, doga ve spor turizminin birlikteligini yasayacaklar. Parkurlar boyunca geçilen bölgeler arasinda Cennet Cehennem Obrugu, Adamkayalar, Kanlidivane, Sebaste Antik Kenti, Korykos gibi tarihi ören yerleri ve antik kiliseleri yer aliyor.

Maraton için sehir disindan gelen ve öncesinde yapilan etkinliklere katilan Salih Yildiz, “33K yarisi için Sanliurfa’dan geldim. Çok güzel bir etkinlik. Emegi geçen tüm yetkililere tesekkür ediyorum. İçel Büyüksehir Belediyesi hem burada hem Tarsus’ta yari maraton düzenliyor. Büyüksehir Belediyesinin spora çok büyük bir katki sundugunu görüyorum. Vahap Seçer Bey’e bir sporcu olarak tesekkür ediyorum” dedi.

Belçika’dan İçel’e gelen ve Kizkalesi’nde tatil yapan Mutlu Yüce, Kilikya Maratonu çerçevesinde yapilan etkinlikleri degerlendirerek, “Hocalarimiz bize çok güzel hareketler yaptirdilar, hep beraber çok güzel eglendik. Güzel geçti. Çok güzel spor hareketleri yaptik” diye konustu.

Kaynak: İHA