Mersin Büyüksehir Belediyesi Yaklasik 4.5 Milyon Kutu Süt Dagitti

İçel Büyüksehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdügü projeleriyle 2019 yilindan bugüne kadar 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz ulastirdi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi Yaklasik 4.5 Milyon Kutu Süt Dagitti
İçel Büyüksehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdügü ’Süt Senin Gurur İçel’in’ ve ’Hamile Bakim Sütü’ projeleriyle, anne karnindaki ve okul çagindaki çocuklara, 2019 yilindan bugüne kadar 4 milyon 459 bin 383 kutu sütü ücretsiz ulastirdi. Çocuklarin gelisim sürecindeki en önemli besin maddelerinden olan süt ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla, kent genelinde özellikle dezavantajli bölgelerde dagitimi yapilan sütler sayesinde hem üreticilere destek saglaniyor, hem ailelerin bütçelerine katki sunuluyor, hem de miniklerin yüzü gülüyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi tarafindan üreticiden direkt alinan ve Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde dagitimi yapilan sütler, belediyenin kimyasal ve biyolojik analizleri ile test ediliyor.

Hamile Bakim Sütü projesi hayata geçirildi

İçel Büyüksehir Belediyesi, okul çagindaki çocuklara düzenli olarak süt destegi verirken, hamile kadinlar için de 2021 yilinin Agustos ayinda ’Hamile Bakim Sütü’ projesini hayata geçirdi. Söz konusu proje ile yeni dogacak çocuklarin hayata daha saglikli bir sekilde ‘Merhaba’ demelerini hedefleyen belediye, anne adaylarina hamilelikleri boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyaci için 45 günlük periyotlar halinde 1’er litrelik paketlerden olusan 12 litre süt paketi teslim ediyor. Özellikle dezavantajli bölgelerde yasayan anne adaylarinin ve çocuklarinin saglikli gelisimlerine katkida bulunmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi’nin bu projesinden yararlanmak isteyen kadinlar, hamile olduklarini belgeleyen bir raporla Teksin uygulamasindan basvurularini gerçeklestirebiliyor ve bu destekten hemen faydalaniyor.
Kaynak: İHA