Kaçak Kömürleri Internetten Siparis Alip Evinden Satiyordu

Düzce Belediyesi ekipleri yaptiklari denetimlerde, internet üzerinden siparis alarak kalorifik degeri düsük kömür satisi yaptigi tespit edilen sahsa 50 bin TL idari para cezasi uygulandi kömürlere el konuldu.

Kaçak Kömürleri Internetten Siparis Alip Evinden Satiyordu
Düzce Belediyesi, isinmadan kaynaklanan hava kirliliginin kontrolü yönetmeligi dahilinde kati yakit denetimlerini titizlikle yerine getirmeye devam ediyor. Zabita Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan sürdürülen denetimlerde internet üzerinden kömür satisi yapan vatandasa para cezasi verildi.

Müdürlüge bagli çevre denetim birimi personellerince Darici Mahallesi’nde gerçeklestirilen denetimde evinin bahçesinde kalorifik degeri düsük yerli kömür tespit edilen ve internet sitesi üzerinden satis yaptigi anlasilan vatandasa 2872 sayili Çevre Kanununun ilgili maddesine göre 50 bin 241 TL idari para cezasi uygulanirken, kömürlere ise el konularak yediemine alinmasini sagladi.

Müdürlükten yapilan yazili açiklamada, denetimlerin araliksiz sekilde devam edecegi belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

“Isinmadan kaynakli hava kirliligi ile mücadele ile kalorifik degeri düsük olan ve alinan Mahalli Çevre Kurulu Kararlarina aykiri olarak 6400 kcal’den düsük yerli kömür satisi yapan, depolayan isyerlerine 2872 Sayili Çevre Kanunu çerçevesinde idari yaptirimlar uygulanarak kömürlere el konulmaktadir. Ilimizde hava kirliliginin özellikle kis aylarinda yogun olmasi nedeniyle uygun olmayan kömür satisi ve kullanimina kesinlikle müsamaha gösterilmemekte ve agir cezai yaptirimlar uygulanmakta olup, uygulanmaya da devam edilecektir. Vatandaslarimizin da bu konuda bilinçli sekilde hareket ederek 6400 kcal’den düsük yerli kömürlerin alinmamasi, satan kisilerin de Zabita Müdürlügümüze ihbar etmesi gerekmektedir. Ayrica vatandaslarimiz kömür alirken, saticinin Kati Yakit Saticisi Kayit Belgesi olmasina dikkat etmeli, kömür torbalarinda bulunan uygunluk belge numaralarinin Satis Izin Belgesi ile karsilastirilmasi yapilmalidir. Sikayet degerlendirme, denetim ve idari yaptirimlarimiz ayni kararlilikla devam edecektir.”
Kaynak: İHA