Depremde Hayatini Kaybeden Ögrenciler Adina Fidan Dikildi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesinde (NEVÜ), 6 Subat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrin felaketinde hayatini kaybeden 14 ögrenci için fidan dikildi.

Depremde Hayatini Kaybeden Ögrenciler Adina Fidan Dikildi
Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla Iliskiler ve Tanitim Bölümü ögrencileri, hayata geçirilen proje çerçevesinde depremde hayatini kaybeden arkadaslari için fidan diktiler. Fidan dikim etkinligine Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir, akademik ve idari personeller, NEVÜ ögrencileri ve depremde hayatini kaybeden Behiye Doganci’nin ailesi ile depremzede çocuklar katildi.

Program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Protokol konusmalarinin ardindan Kuran-i Kerim okundu ve depremde hayatini kaybeden ögrenciler için dua edildi. Fidan dikim etkinliginde, Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla Iliskiler ve Tanitim bölümü 2. Sinif ögrencisi iken depremde hayatini kaybeden Behiye Doganci’nin babasi Orhan Doganci; “Bu fidanlar ile birlikte rahmetli kizimin ismi de burada yasayacak. Arkadaslari hiç unutturmadilar. Behiye ile bizim düsüncemiz böyle degildi. Behiye’ye söz vermistim. Annesi ile birlikte mezuniyetine gelecektik. Ama olmadi. Allah onu bizden daha çok sevdi” ifadelerini kullandi. Depremde hayatini kaybeden Behiye Doganci’nin sinif arkadasi Ezgi Korkmaz da; "Sizin için küçük bir fidan olan Behiye, bizim için kocaman bir orman. Burada adini andigimiz için çok mutluyum” dedi.

Programda konusan Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’de yaptigi konusmada, depremde hayatini kaybeden ögrencilerin adlarinin bu mezunlar ormaninda yasayacagini belirtti.

Aktekin; “Yasanan deprem felaketinde 14 ögrencimiz hayatini kaybetti. Biz bu ögrencilerimizin sehit olduguna inaniyoruz” dedi.

Olusturulan mezunlar ormanina ilk fidani diken Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel ise “Asrin felaketi olarak nitelendirdigimiz büyük bir deprem felaketi ile 11 ilimiz etkilendi. 50 binin üzerinde insanimiz hayatini kaybetti. Deprem bölgesinden yaklasik 5 bin ögrencimiz bu üniversitemizde egitim ögretim görmekte. Yasanan bu felakette NEVÜ ögrencilerimizden 14 tanesi hayatini kaybetti. Bu etkinligin amaci da deprem felaketine dikkat çekmek ve topraga verdigimiz fidanlarin yerine yeni fidanlar dikmek. Bu sayede onlarin hatiralarini yasatmak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA