Çiftçilere 28 Ton Kati Organik Gübre Dagitildi

SAMSUN – Samsun’un Yakakent ilçesinde çiftçilere 28 ton kati organik gübre dagitildi.

Çiftçilere 28 Ton Kati Organik Gübre Dagitildi
Karadeniz’in gida ambari Samsun’da çiftçilerin desteklenmesi çerçevesinde gübre dagitimlari devam ediyor. Son olarak Yakakent’te 23 üreticiye dekar basina yaklasik 50 kg olmak üzere toplamda 28 ton kati organik gübre dagitildi. Proje ile Yakakent çiftçisine 296 bin 800 TL girdi temini saglanmasi bekleniyor.

Programda konusan Samsun Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Nail Kirmaci, “Proje çerçevesinde bugün burada, Büyükkirik ve Sarigöl Mahallelerimizdeki 582 dekar alanda Kavilca bugday yetistiriciligi yapan 23 üreticimize dekar basina yaklasik 50 kg olmak üzere toplamda 28 ton kati organik gübre dagitilacak. Bu proje ile Yakakent çiftçisine 296 bin 800 TL girdi temini saglanmasi beklenmektedir. Uyguladigimiz tüm bu projeler; dogal kaynaklarin sürdürebilirligini saglamak, insan hayvan ve bitki sagligini korumak, topragin fiziksel kimyasal ve biyolojik yapisini koruyup gelistirmek, tüketiciye kaliteli ve güvenilir ürünler sunmak, üreticilere yeterli ve güvenilir gelir temin etmek, üretici örgütlenmesini ve sözlesmeli tarim uygulamalarini tesvik etmek açisindan oldukça önem arz etmektedir” dedi.

Organik tarima tesvik etmek için çalismalarin devam ettigini de ifade eden Kirmaci, “Tüm bu maksatlar istikâmetinde; dogaya dost üretim metodu olan organik tarimin tesviki, yayginlastirilmasi ve desteklenmesini bakanligimiz olarak oldukça önemsedigimizi belirterek, bugün dagitimini yaptigimiz organik materyalin üreticilerimize, ilimiz ve Türkiye tarimina hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA