Baskan Kanar'dan Dünya Tütünsüz Günü'ne Özel Etkinlik

Çevre konusunda bugüne kadar pek çok farkindalik çalismasi gerçeklestiren Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, Dünya Tütünsüz Gününde farkindalik olusturdu. Baskan Kanar, “Hedefimiz, sehrimizi temiz tutmak ve gelecek nesillere daha saglikli bir çevre birakmak” vurgusu yapti.

Baskan Kanar'dan Dünya Tütünsüz Günü'ne Özel Etkinlik
Mustafakemalpasa ilçesinin merkezi konumunda bulunan Adnan Menderes Meydani’nda 31 Mayis Dünya Tütünsüz Günü dolayisiyla Baskan Kanar, ögrenciler ile birlikte izmaritler toplanarak, ilçede farkindalik olusturuldu.

Sigara izmaritlerinin de çöp olarak kabul edilebilmesine dikkat çekmek sebebiyle düzenlenen etkinlik Mustafakemalpasa halki tarafindan yogun ilgi gördü. Baskan Kanar, ögrenciler ile birlikte Adnan Menderes Meydani boyunca yerde ki izmaritleri topladi.

Çevreye ve insan sagligina olan zarara dikkat çekmek için hazirlanan etkinlikte Mustafakemalpasa Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’nün hazirlamis oldugu sigara maketleri ve afisler ilçe halkinin ilgilini çekti. Stantlara kurulan, Karbon monoksit ölçümü yaptiran Baskan Kanar, etkinligin sadece görüntü kirliligini azaltmakla kalmayip, ayni zamanda çevre kirliligi ve hayvanlara verilen zarari da engellemek amaciyla önemli bir adim oldugunu vurguladi.

Baskan Kanar yaptigi açiklamada, “Ilçemizde farkindalik olusturan etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Bugün 7’den 70’e herkesin yasamini etkileyen Dünya Tütünsüz Günü için burada toplanmis bulunuyoruz. Yere atilan sigara izmaritleri filtrelerinde bulunan selüloz ve plastik maddeler dolayisiyla dogada uzun süre kalarak, çevreye ve dogaya zarar veriyor. Sigara izmaritlerinin ciddi yangin riski olusturdugunu da unutmamak lazim. Tütün kullaniminin sagliga ve çevreye verdigi zararin farkinda oldugumuz bir etkinlik oldu” dedi.

Kaynak: İHA