Bandirma Belediyesi 3 Yildir Ücretsiz Süt Dagitimi Yapiyor

Balikesir’de Bandirma Belediyesi’nin yürüttügü süt dagitimi 3. yilinda da devam ediyor. Bandirma Belediyesi’nin tescilli markasi BANSÜT adiyla, 3 yil önce Dünya Süt Günü’nde baslatilan ücretsiz süt dagitimi kampanyasi binlerce çocuga saglikli ve güvenilir süt sagliyor.

Bandirma Belediyesi 3 Yildir Ücretsiz Süt Dagitimi Yapiyor
Her yil 1 Haziran’da Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü tarafindan sütün küresel bir gida olarak öneminin anlasilmasi ve kabul edilmesi adina ilan edilen “Dünya Süt Günü” kutlaniyor. Bandirma Belediye Baskani Av. Tolga Tosun, bundan tam 3 yil önce Dünya Süt Günü’nde örnek olacak bir proje baslatmis ve ilçede yasayan çocuklara ücretsiz süt dagitimina baslanmisti. Bandirma Belediyesi’nin tescilli markasi olan BANSÜT adiyla bugün tam 1400 çocuga her ay süt dagitimi gerçeklestiriliyor.

“Saglikli Çocuklar, Güçlü Nesiller”

Bandirma Belediye Baskani Av. Tolga Tosun’un önderliginde, “Saglikli Çocuklar, Güçlü Nesiller” sloganiyla hayata geçirilen ve 2-4 yas arasi çocuklara yönelik ücretsiz süt dagitimini hedefleyen projede aylik 6 bin litre süt dagitimina ulasildi. Böylece geçtigimiz 3 yildan bugüne dek 216 bin litre süt dagitilmis oldu. Diger yandan ise kampanyadan faydalanmak isteyenler için basvurularin devam ettigi belirtildi. Bandirma Belediyesi tarafindan yapilan açiklamaya göre, kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaslarin Sosyal Isler Müdürlügü’ne basvurmalari gerekiyor.
Kaynak: İHA