Asrin Felaketinde Tadilat Sonrasi Olusan Moloz Yiginlari Kaldiriliyor

Osmaniye’de etkili olan ve asrin felaketi olarak nitelendirilen yikici depremlerin ardindan hasar alan evlerde baslatilan tadilat sonrasi olusan moloz yiginlari Osmaniye Belediyesi tarafindan kaldiriliyor.

Asrin Felaketinde Tadilat Sonrasi Olusan Moloz Yiginlari Kaldiriliyor
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen sehirler arasinda yer alan Osmaniye’de, yikici afetin biraktigi izlerin silinmesi için çalismalar araliksiz sürüyor. Depremin ilk gününden beri tüm birimleriyle sahadaki çalismalarina devam eden Osmaniye Belediyesi de hasar alan evlerin tadilati sonrasi ortaya çikan molozlarin da kaldirilmasi için çalismalar yapiyor. Bu çerçevede Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ile Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli Sosyal Destek Ekipleri, sokak sokak gezerek evlerde yapilan tadilat sonrasi olusan moloz yiginlarinin yerlerini tespit ediyor. Belirledikleri moloz yiginlarinin kaldirilmasi için Temizlik Isleri Müdürlügü ile irtibata geçen ekipler, yine molozlarin kaldirilmasi sirasinda da bölgede çalismalarini sürdürüyor. Is makineleri ile kamyonlara doldurulan molozlar kent disinda belirlenen noktalara tasiniyor. Ayrica kent genelinde baslatilan kontrollü yikimlar sirasinda da etrafta olusan moloz kalintilari da yine ekipler tarafindan kaldiriliyor.

Çalismalar esnasinda ekiplere rehber olan Rahime Hatun Mahallesi Muhtari Isa Kama, belediye ekiplerinin tüm birimleriyle saha da oldugunu söyledi.



Duyarli çalismalar nedeniyle tesekkür eden Kama, “Deprem zamaninda Osmaniye Belediyesi bire bir yanimizda oldu. Burada bir yara var. Belediyemizde bizim elimizden tuttugu için tesekkür ediyorum. Belediyenin bütün ekipleri sahada çalismalarina devam ediyorlar. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Bu yarayi hep beraber saracagiz. Mahallemizi önceki oldugundan daha iyi bir sekilde ayaga kaldiracagiz. Ben Belediye Baskanimiz Kadir Kara’ya duyarliligindan dolayi sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA