Rivayetiyle Turistlerin Ugrak Noktasi Oluyor

Yerli turistlerin ugrak noktasi olan Melik Gazi Türbesi’nde mezarin üzerinde tas durdurabilenin dileginin kabul olduguna inaniliyor.

Rivayetiyle Turistlerin Ugrak Noktasi Oluyor
Tokat’in Fatih’i olarak bilinen Melik Ahmet Danisment Gazi’nin türbesi, Türkiye’nin birçok noktasindan ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Tokat’in Niksar ilçesinde bulunan Melik Ahmet Danisment Gazi Türbesi yerli turistlerin ugrak noktasi oluyorken, rivayetleriyle de dikkat çekiyor. Dikkat çeken rivayetlere Melik Gazi Türbesi’nin bahçesinde bulunan tas eser konu oluyor. Bahçede bulunan bir mezarin üzerinde birakilan tas, eger durursa kisinin dileklerinin kabul olduguna inaniliyor. Türbeyi ziyaret eden turistler, mezarin üzerine tas birakmadan gitmiyorlar.

"Buranin güzelliklerini görmek istedik"

Ankara’dan ziyarete geldiklerini belirten Seçil Damar, "Ankara’dan arkadaslarimizla geliyoruz. Niksar’da dostlarimiz vardi, bize tavsiye ettiler, biz de buranin güzelliklerini görmek istedik. Bugün buradaki ziyaretlerimizi gerçeklestirecegiz. Daha önceden de Niksar’a gelmistim. Niksar’i çok seviyorum. Arkadaslarimla beraber geldik, insallah bugün ziyaretlerimizi bitirecegiz" dedi.



"Her yil bu zamanlarda burada olacagiz"

Her yil tekrardan gelecegini belirten Meryem Saygin, "Buranin maneviyati çok yüksek, burayi ve Niksar’i birçok kez duydum. Gelmek bugüne nasip oldu, bundan sonra her yil bu zamanlarda burada olacagiz" seklinde konustu.



"Tas eger mezarin üzerinde kalirsa dileginiz kabul oluyor"

Rivayete göre, mezarin üzerine tas koyuldugunda dileklerin kabul olacagini belirten Begüm Demirhan, "Burada yerden bir tas aliyorsunuz. Ardindan dileginizi diliyorsunuz. Tas eger mezarin üzerinde kalirsa dileginiz kabul oluyor. Biz de niyetlerimizi yapip tasi yapistiracagiz. Insallah tasimiz tutar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA