Polonya'da 51 Milyon Euroluk Uyusturucu Ele Geçirildi Açiklamasi 13 Gözalti

Polonya polisi farkli kentlerde es zamanli olarak düzenledigi operasyonda piyasa degeri 51 milyon euro olan 5,8 tonluk uyusturucu ele geçirdi. Operasyon kapsaminda 13 kisi gözaltina alindi.

Polonya'da 51 Milyon Euroluk Uyusturucu Ele Geçirildi Açiklamasi 13 Gözalti
Polonya’da uyusturucu tacirlerine büyük darbe vuruldu. Polonya polisi, Büyük Polonya, Swietokrzyskie ve Kuyavya-Pomeranya bölgelerinde 3 sentetik uyusturucu laboratuvarina ve depolara baskin düzenledi.

Es zamanli olarak düzenlenen operasyonda piyasa degeri 51 milyon euro olan 5,8 tonluk uyusturucu ele geçirilirken, 13 kisi gözaltina alindi.

Laboratuvarlarda, 3-CMC, 4-CMC sentetik katinon olarak adlandirilan psikoaktif maddelerin üretildigi tespit edildi. Polis, uyusturucu maddelere ve uyusturucu üretiminde kullanilan makinelere el koyarken, belirli adreslerdeki depolarda yapilan aramalarda da piyasaya sürülmeye hazir esrar, clefendron, mephedrone, amfetamin, kokain ve MDMA tabletler cinsi uyusturucu maddeler ele geçirdi.

Operasyon kapsaminda gözaltina alinan 13 kisi çikarildiklari Poznan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Savciligi tarafindan tutuklanmalari istemiyle mahkemeye sevk edilirken, gözalti sayisinin artabilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA