Istiklal Caddesi'ndeki Bombali Terör Saldirisi Davasi 17 Temmuz'a Ertelendi

Istanbul Istiklal Caddesi’ndeki terör saldirisinda bomba düzenegini birakan Ahlam Albashir’in da aralarinda bulundugu 36 sanigin yargilandigi davada mahkeme saniklarin tutukluk halinin devamina karar verdi. Mahkeme savunma yapmayan saniklarin savunmasi için durusmayi 17 Temmuz’a erteledi.



Istiklal Caddesi’nde meydana gelen bombali terör saldirisina iliskin aralarinda bombaci saldirgan Ahlam Albashir’in de bulundugu 36 sanigin yargilandigi davanin durusmasi mahkemenin verdigi aranin ardindan devam etti. Durusmada Ahlam Albashir’in yasadigi Esenler’deki tekstil atölyesinin sahibi sanik Fatma Berkel savunmasinda, Albashir’in bir süre kendilerinde kaldigini söyleyerek “Ahlam Albashir geceleri uyumuyordu, gündüz uyuyordu. Olay sirasinda hamileydim. Olaydan sonra düsük yaptim. Olayda hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimiz Ahlam ve esinin kurbanlariyiz” dedi.



Durusmada savunma yapan diger saniklar da üzerlerine atili suçlamalari kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Ara kararini açiklayan mahkeme, kuvvetli suç süphesi ve kaçma süphelerinin bulunmasi nedeniyle tutuklu saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar verildi.

Mahkeme savunma yapmayan saniklarin savunmasi için durusmayi 17 Temmuz’a erteledi.
Kaynak: İHA