Diyarbakir'in Kursunludüzü Ve Görüse Dagi Bölgesine 15 Günlük Giris Yasagi

Diyarbakir’in Dicle ilçesine bagli Kayi, Kirkpinar ve Kursunlu Mahalleleri sinirlarinda bulunan Kursunludüzü ve Görüse Dagi bölgesi 15 günlük “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildi.



Dicle ilçesine bagli Kursunludüzü ve Görüsü bölgesinin “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmesine iliskin Diyarbakir Valiligince yazili açiklama yapildi. Valilik açiklamasinda söyle denildi:

“Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliginin saglanmasi, suç islenmesinin önlenmesi ve baskalarinin hak ve özgürlüklerinin korunmasi amaciyla; Diyarbakir ili Dicle ilçesi Kayi, Kirkpinar ve Kursunlu Mahalleleri sinirlarinda bulunan Kursunludüzü, Görüse Dagi Bölgesi; Diyarbakir Valiligince 19 Mayis 2023 saat 00.01 ile 2 Haziran 2023 saat 23.59’a kadar 15 gün süre ile ’Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmistir. Vatandaslarimizin bu tarihler arasinda, can ve mal güvenlikleri bakimindan söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktir. Yasaga uymayanlar hakkinda 5442 sayili Il Idaresi Kanunun 66’nci maddesi geregince cezai islem uygulanacaktir.”
Kaynak: İHA