Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '27 Mayis'in Senaristi CHP'dir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Aydin mitinginde vatandaslara seslendi. Erdogan, "14 Mayis 1950, Menderes’in ’Yeter söz milletindir’ diyerek basladigi yolculugu 27 Mayis darbesiyle maalesef son buldu. 27 Mayis siradan bir darbe asla degildir. 27 Mayis her seyden önce 14 Mayis’in bir acisidir. 27 Mayis’in senaristi CHP’dir" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '27 Mayis'in Senaristi CHP'dir'
Aydin’in Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydani’nda miting alanini dolduran binlerce vatandasa seslenen Cumhurbaskani Erdogan, "Önceki gün Istanbul’da 1 milyon 700 bin kisiyi kucakladik ve tarihimizin en büyük bulusmasini gerçeklestirdik. Simdi de Aydin’in misafiriyiz. Aydin her zamanki gibi yine çok güzel. Buradan Aydin’in komsulari olan Manisa ve Mugla’ya selamlarimi gönderiyorum. Insallah buralara seçimden sonra tesekkür ziyareti yapacagiz" diyerek sözlerine basladi.



"Biz ailenin kutsalligina inaniyoruz"

"Pazar günü çok önemli bir karar verecegiz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, "Kararimizi ya aile kurumuna sahip çikanlardan ya da LGBT’yi basimiza musallat edeceklerden yana kullanacagiz. CHP, IYI Parti ve HDP LGBT’ci mi? Istanbul Büyüksehir Belediyesi LGBT’cilerin en büyük finansörü. AK Parti’ye, MHP’ye, Cumhur Ittifaki’na LGBT girebilir mi, giremez. Çünkü biz ailenin kutsalligina inaniyoruz. Oyumuzu eser siyasetinden yana kullanacagiz. Oyumuzu 21 yildir ülkemizi basaridan basariya kosturmus olanlardan yana verecegiz. 21 yildir kimsenin özgürlügüne hayat tarzina karismamis kusatici bir siyasetten yana olani ya da memurundan sanatçisina herkesi tehdit eden bir zihniyeti seçeceksiniz. Bunlardan bu ülkeye fayda olur mu? Seçimde oy kullanamama dahil her türlü olumsuzlugun oldugu kisiye yetki verir miyiz? Ya ülkemizi büyütmeye devam edecegiz, ya da Londra tefecilerinin, IMF’nin tepemize çökmesine riza gösterecegiz" seklinde konustu.



"Bunlar tefeci, eroin kaçakçisi"

Türkiye’nin IMF’ye borcu olmadiginin altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, "Basbakan oldugum dönemde Davos’tayim. O zaman bu Bebecan yanimda. Beraber oradayiz. IMF’nin Baskanina, kendisine dedim ki; Sayin Baskan sen parani aliyor musun? O zaman 23,5 milyar dolar borcumuz var. ’Aliyoruz.’ ’Ama sen Türkiye’yi idare edemezsin. Ben Basbakanim. Türkiye’yi ben idare ederim.’ Baktim bu Bebecan’in yanaklari kizarip bozarmaya basladi.

Ve 2013’e kadar borcumuzu ödedik gönderdik. Artik IMF ile iliskimiz kalmadi. Ama CHP ne diyor? IMF’den borç alin da biraz rahatlayalim. Gerek yok. Biz bize yeteriz. O gün bu gün 10 sene geçti. IMF’den bir kurus almadik. Ama bunlar Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacaklarmis. Bunlar tefeci, bunlar eroin kaçakçisi. Bununla benim halkimi kandirmaya çalisiyorlar. Pazar günü bunlara dersini vermeye hazir miyiz? Bizim bunlara ihtiyacimiz yok" açiklamasinda bulundu.

"Bunlari gümbür gümbür sandiga gömecegiz"

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin devaminda, "Yasin Börü yavrumuzu bunlar sehit ettiler. Ve ben buradan Aydin’daki Kürt kardeslerime de sesleniyorum. Bunlarin bu halini görüp de hala CHP iste HDP’ye oy verebilir misin? Vermeyecegiz. Onun için bunlari gümbür gümbür sandiga gömecegiz. Karsimizdaki tablo bu. Iste bu kadar net, açik ve keskin. Ne diyor bay bay Kemal ’Selo’yu çikaracagiz. ’Türkiye’nin her 3, 5 ayda bir siyasetin krize girdigi, eskinin kelebek ömürlü koalisyon günlerine dönmemesi için hepimize görev düsüyor. 21 yilda sabirla insa ettigimiz kazanimlarin sürmesi için her birimize çok önemli sorumluluklar düsüyor. Pazara kadar olan kisitli vakti çok iyi degerlendirmemiz lazim. Sizlerden buraya gelemeyen her bir vatandasimiza muhakkak ulasmanizi istiyorum. Kendisine benim selamimi ilettikten sonra oyuna talip oldugumuzu söylemenizi istiyorum. Kirginlik varsa gönlünü alacagiz. Kafa karisikligi varsa giderecegiz. Kararsiz ise tercihini Cumhur Ittifaki’ndan yana kullanmasi için mutlaka dua edecegiz. Her gün en az bir kisiye ulasirsak Allah’in izniyle bu is bitmis demektir. Buradan yurt disindaki vatandaslarima da seslenmek istiyorum. Bugün itibariyle yasadiginiz ilçelerde kurulan sandiklar kapaniyor. Hamdolsun bu seçimde yurt disinda rekor bir katilim sayesine ve oranina ulasti. Engelleme çabalarina, bölücülerin saldirilarina ragmen özgür iradelerini sandiga yansitan tüm kardeslerime sükranlarimi sunuyorum" dedi.



"Bunlarda tezgah çok, firildak çok"

“Isimlerini kalbime kazidigim Adnan Menderes ve arkadaslarini bir kez daha aniyorum” diyerek sözlerine devam eden Erdogan, “Rabbim ruhlarini sad, mekanlarini cennet eylesin diyorum. Merhum Menderes, ömrünü ülkemizin demokratiklesmesine, gelismesine, güçlenmesine ve kalkinmasina adamis büyük bir devlet adamiydi. Basbakanligi döneminde Türkiye’nin ekonomik açidan daha müreffeh, siyasi olarak daha demokratik ve özgür olabilmesi için mücadele etti. Demokrasi ve kalkinma yolunda çok büyük mesafeler aldi. 18 yillik hasretin ardindan minarelerimizden Ezan-i Muhammed onun döneminde yükseldi. Menderes’i idama götürenler kimlerdi? O günkü CHP. Su andaki dönemin ondan farki var mi? Ayni. Bunlar sadece masanin etrafinda firildak çeviriyorlar. Bunlarda tezgah çok, firildak çok. Onun için bakarsiniz türbe türbe dolasirlar. Yalan çok” dedi.



“27 Mayis’in senaristi CHP’dir”

Menderes döneminde Cumhur ile Cumhuriyet arasindaki uçurumlarin ilk kez kapanmaya basladigini dile getiren Erdogan, “Menderes ve arkadaslari girdigi tüm seçimlerden galip çikti. Halkimiz onlari daima bagrina basti. 14 Mayis 1950’de Menderes’in ’Yeter söz milletindir’ diyerek basladigi yolculugu 27 Mayis darbesiyle maalesef son buldu. 27 Mayis siradan bir darbe asla degildir. 27 Mayis her seyden önce 14 Mayis’in bir acisidir. 27 Mayis’in senaristi CHP’dir. Yapimcisi CHP’nin bürokrasi, akademi ve medyadaki uzantilaridir. Bas aktörü de CHP’nin Milli Sefi’dir. Üniversite ögrencilerinin kiyma yapildigi iftirasi. Düsünebiliyor musunuz? Üniversite ögrencileri kiyma, bu yalani uydurdu. Menderes’in uçaklar dolusu altin kaçirdigi yalanina kadar her türlü kepazelik sergilenmistir. Sandik disi yollarla iktidar arayisi CHP için asla yeni bir durum degil. Bu milletten samari yedikleri 1950’den itibaren, CHP’nin milli sporudur. Daha sonra da rahmetli Özal basta olmak üzere birçok siyasetçi bu tarz yöntemlerle sindirilmek istenmisti” ifadelerini kullandi.

“Demokrasimize sahip çiktik”

21 yillik iktidarlarinda önlerinin sürekli oynanan oyunlarla kesilmek istendigini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, “Bu süreçlerin aynisini biz de yasadik. Mahkeme kararlariyla önümüzü kesmek istediler. Vesayetle gözümüzü korkutmayi denediler. Gezi olaylarinda sokaklarimizi atese vererek bizi sindirmeye çalistilar. 15 Temmuz’da bu sefer FETÖ’cü ihanet çetesi ile canimiza kastettiler. Hepsinin de amaci milletin sandikta verdigi emaneti silah zoruyla, terörle, siddetle gasp etmek. Her seçim öncesinde denenen provokasyonlari da buna eklemek lazim. Milletimiz de aramiza giremeyenler, siyaset mühendislikleri ile istihbarat operasyonlariyla milli iradeyi yönlendirmek istedi. Biz 21 yildir iste bu kirli senaryolarla da mücadele gerektiginde canimiz pahasina demokrasimize sahip çiktik. Birileri gibi Batili güçlerin kulaklarimiza fisildadigi ana degil, biz hep Anadolu irfanina inandik, milletimize inandik” dedi.



“Gün sogukkanli olma günüdür”

“FETÖ’cü ve bölücülerle gizli anlasmalar yapanlarin kimlere hizmet ettigini çok iyi biliyoruz” ifadesini kullanan Erdogan, söyle devam etti: “Tefecilerden alinan sözlerin ne için verildigini çok iyi biliyoruz. Ortada öyle bir mesele yokken bir gece yarisi yayinlanan Kürt ve Alevi videolarinin ne gaye ile yapildigini çok iyi biliyoruz. Kardeslerim Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’iyla, Çerkez’i ile Bosnak’i ile hepsi bizim kardesimiz. Biz kuklayi da, kuklaciyi da, oynanan oyunu da çok iyi biliyoruz. Allah’in izniyle biz bu oyunu yine bozacagiz. Fitne tüccarlarinin aramiza nifak tohumlari etmesine izin vermeyecegiz. Birligimize, beraberligimize, kardesligimize ve ülkemizdeki huzur iklimine çok güçlü bir sekilde sahip çikacagiz. Sizlerin vasitasiyla tüm vatandaslarima. Çagrida buluyorum. Biliyorum, son iki aydir siyaset sahnesinde yasanan rezillikler sizi üzüyor. Bölücü örgütün giderek artan pervasizliklari. Biliyorum sizi öfkelendiriyor. Ama gün sogukkanli olma, sabirla, basiretle hareket etme günüdür. Siyasi ihmalleri ugruna sizi galeyana getirmeye çalisanlara firsat vermeyin. 14 Mayis’ta sandik önünüze geldiginde tepkinizi orada gösterin, bu kibir kulelerine hadlerini sandikta bildirin.”

Erdogan, Aydin’da 55 bin kisiye hitap etti

“Adnan Menderes’in sehri Aydin budur” diyerek mitinge katilanlarin sayisini açiklayan Erdogan, “Milli iradenin kalesi Aydin budur. Kardeslerim 21 yildir hep eserlerimizle konustuk, hizmetlerimizle konustuk. Ne kadar diye sordum. Resmi rakam su an itibariyle alana giris 55 bin. CHP 27 bin, Aksener 5 bin 500, HDP bin 700. Bu neyi gösteriyor. Dolayisiyla Pazar günü insallah sandiklar farkli olarak patlayacak” dedi.



“Aydin’a 79 milyar lira yatirim yaptik”

Aydin’a yapilan yatirimlardan da bahseden Erdogan, “Elbette diger 80 vilayetimize hizmet ederken Aydin’i da ihmal etmedik. Aydin’a ne kadar kamu yatirimi yaptik biliyor musunuz? Toplamda 79 milyar lira kamu yatirimi yaptik. Aydin’a egitimde, gençlik ve sporda, sosyal yardimlarda, saglikta çok ciddi adimlar attik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA