ABD'den Meksikali Uyusturucu Baronu El Chapo'nun Ogluna Yaptirim

ABD Hazine Bakanligi, Meksikali uyusturucu baronu "El Chapo" lakapli Joaquin Guzman’in oglu Joaquin Guzman Lopez ile Meksikali 3 kisi ve 2 kurulusa yaptirim listesine aldi.

ABD'den Meksikali Uyusturucu Baronu El Chapo'nun Ogluna Yaptirim
ABD, Meksika’daki uyusturucu tacirlerini hedef aldi. ABD Hazine Bakanligi, Adalet Bakanligi’nin Meksikali uyusturucu baronu "El Chapo" lakapli Joaquin Guzman’in ogullarinin uyusturucu kaçakligi ile suçlamasinin ardindan hareket geçti. Hazine Bakanligi, El Chapo’nun oglu Joaquin Guzman Lopez, Mario Esteban Ogazon Sedano, Saul Paez Lopez ve Raymundo Uribe Perez idi.

Bakanlik ayrica, uyusturucu üretimi ile baglantili olan Sinaloa merkezli bir kimya ve laboratuvar ekipmani sirketi olan Sumilab’i ve Sinaloa merkezli bir emlak sirketi olan Urbanizacion, Inmobiliaria y Construccion de Obras’i yaptirim listesine aldi.

ABD Hazine Müstesari Terörizm ve Mali Istihbarattan Sorumlu Bakan Brian E. Nelson yaptigi açiklamada, "Bugünkü yaptirimlar, üreticiler, tedarikçiler ve nakliyeciler dahil olmak üzere küresel yasadisi fentanil girisimini bozmaya devam ediyor. Meksika hükümeti ve ABD kolluk kuvvetleri ile yakin koordinasyon içinde Hazine, Los Chapitos’u ve Sinaloa Karteli’nin operasyonlarini her noktada izole etmek ve bozmak için yetkililerimizi kullanmaya devam edecek" denildi.
Kaynak: İHA