Satranç Turnuvasinda Kars'in 3 Okulu Finalde

Rize’de düzenlenen ve 10 sehirden 38 takim ve 205 sporcunun katildigi “Okul Sporlari Satranç Grup Yarismalari”nda Kars’i temsil eden 4 okuldan 3’ü rakiplerini geçerek finallere katilma hakki kazandi.

Satranç Turnuvasinda Kars'in 3 Okulu Finalde
Okul Sporlari Satranç Grup Yarismalari’nda Kars’tan 4 okul, 5 takim katildi Yapilan karsilasmalarda 3 okul dereceye girerek 7-11 Haziran 2023 tarihlerinde Aydin’da yapilacak olan Final yarismasina katilmaya hak kazanirken, 1 oklun 2 takimi ise 1 puan farkla finali kaçirdi.

Kars Satranç Il Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakisi, tarafindan düzenlenen yogun turnuvalar neticesinde Kars’ta satranca olan ilgi her geçen gün artarken, sporcularin basarilari ulusal düzeyde daha görünür hale geldi.

Rize’de düzenlenen turnuvada dereceye giren ögrenciler ögretmenleriyle birlikte Kars Vali Yardimcisi Muhammed Furkan Tuna ve Kars Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay tarafindan makamlarinda kabul edildi. Ögrenciler ve ögretmenler basarilarindan dolayi tebrik edildi.

Kars Vali Yardimcisi Muhammed Furkan Tuna, ögrencilerle tek tek ilgilenerek genç sporcular ile satranç sporu hakkinda sohbet etti. Ayrica Il Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakisi ve ziyarete katilan ögretmenler, Kars’ta satranç sporunun daha ileri seviyelere tasinmasi için mevcut sorunlari dile getirerek ilgililerden bu konuda destek istedi.
Kaynak: İHA