Beyoglu'nda Yarim Milyonluk Kablo Hirsizligi Kamerada

Beyoglu’nda bir is yerine giren hirsizlar 500 bin TL degerinde kablo çalarak kayiplara karisti. Hirsizlik ani güvenlik kameralarina saniye saniye yansirken, polis ekiplerince süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Beyoglu'nda Yarim Milyonluk Kablo Hirsizligi Kamerada
Olay, dün sabah 05.50 siralarinda Beyoglu Emekyemez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kapali kasa beyaz bir kamyonetle sokaga gelen süpheliler bir is yerinin kapisini zorlayarak içeri girmek istedi. Bu is yerine girmeyi basaramayan süpheliler buradan ayrilarak bu kez 50 metre ilerideki baska bir is yerine girmeye çalisti. Kisa sürede kapiyi kirip içeri giren hirsizlar, dakikalar içinde is yerinde bulunan yaklasik 500 bin TL degerindeki kablolari araçlarina yükleyerek oradan ayrildi. Bir süre sonra is yerini açmaya gelen esnaf mallarinin çalindigini görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen ekipler, is yerinde ve çevresinde inceleme gerçeklestirdi. Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

“500 bin TL civari bir zararimiz var. Insallah pesine düserler, bizim de zararimiz karsilanir”

Hirsizlarca soyulan is yerinde çalisan Burak Kozgül, “Saat 05.50 gibi 20 metre gerimizde bir dükkani zorlamislar. Karsi binada oturan biri bagirinca 20 metre ileri gelmisler. Direkt arabayi kapinin önüne yanastirmislar. Makasla kepengi ortadan kesip parçalarini kenara itmisler. Kapiyi da levyeyle zorlayip açmislar. 5-6 dakika içerisinde 500 topa yakin kabloyu arabalarina yüklemisler. Tam belli degil ama 500 bin TL civari bir zararimiz var gibi gözüküyor. Biz ihbar ettik. Kamera kayitlarini götürdük. Polisler fotograf falan çekti. Olay yerine inceleme de geldi. Profesyoneller, eldivenle yapmislar. Bir de sabah saati, aydinlik yani. Hiç kimseden de kokmuyorlar. Arabalari belli, her girdikleri yerde plakalarini degistiriyorlar. Yokusun diger tarafindaki 3-4 tane binayi 1-2 ay önce yine bu sekilde bir hayli zarara ugrattilar. Dükkanlardan 1 tonluk makaralari bile alip götürebiliyorlar. Daha önce de ayni kisiler, ayni fizik, ayni kiyafetler, araba ayni, filmleri koltugu ayniydi, sadece plakayi degistiriyorlar. Sabah aksam fark etmiyor, insan geçip geçmemesi de fark etmiyor onlar için. Çok profesyoneller, her yeri rahatça açabiliyorlar. Büyük bir zararimiz var. Pesine düserlerse bulurlar diye düsünüyoruz. Insallah pesine düserler, bizim de zararimiz karsilanir” dedi.



Yarim milyonluk hirsizlik güvenlik kamerasinda

Hirsizlik olayi güvenlik kameralarinca saniye saniye kaydedildi. Kayitlarda, kapali kasa beyaz bir kamyonetle sokaga gelen süphelilerin ilk olarak bir is yerine girmeye çalistiklari, basarili olamayinca araçlarina binerek oradan ayrildiklari görüldü.

Bir baska görüntüde ise, bu kez diger is yerinin kapisini zorlayan süphelilerin bir süre sonra içeri girdikleri ve is yerindeki onlarca top kabloyu araçlarina yükleyip oradan ayrildiklari anlar kameralara yansidi.
Kaynak: İHA