Kakava Ve Hidrellez Senlikleri Öncesi Üretim 2 Katina Çikti

Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde Romanlar tarafindan bahar bayrami olarak kutlanan Kakava ve Hidrellez senliklerine kisa süre kala sehir merkezindeki sekerlemeciler, turistler için üretimi 2 katina çikardi.

Kakava Ve Hidrellez Senlikleri Öncesi Üretim 2 Katina Çikti
Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hidrellez Senlikleri için hazirliklar basladi.

Hazirliklarini yapan kent esnafi turistleri beklemeye basladi.

Senlikler için kente gelen turistler, yemek yiyor, tarihi noktalari geziyor ve yaptigi alisverislerle esnafa katki sagliyor. Edirneli sekerlemeciler de gelecek turistler için kurabiye üretti. Osmanli lezzeti olan Deva-i Misk ve portakalli hidrellez kurabiyesi üreten sekerlemeciler, ayrica kavala, badem ezmesi gibi lezzetlerin de üretimini arttirdi.

"Çalismalarimizi hizlandirdik"

Hazirliklarin basladigini ve kültürel miras listesinde yer alan baharin gelisini simgeleyen senliklerden biri olan Hidrellez ve Kakava Senliklerine hazir olduklarini söyleyen Isletme Müdürü Pinar Karaca, yerli ve yabanci turist akininin olacagi duyumu sonrasi çalismalari hizlandirdiklarini belirtti.

Turistlerin taleplerini karsilayabilmek için büyük bir özveriyle çalistiklarini aktaran Karaca, "Kavala kurabiyemiz, badem ezmemiz lokum çesitlerimiz ve bunlarin yaninda geçmisten gelen anne kurabiyemizi biz hidrellez kurabiyesi olarak tekrar özlestirdik. Limon kabuklari, portakal kabuklari ve deva-i misk baharatlari gibi tatlar ekledik. Dis görsel kutularini çiçeklerle renkli bir sekilde süsledik. Misafirlerimiz için raflarda yerlerini hazirladik" dedi.



"Geçtigimiz yillara oranla daha hareketli olacagini gözlemliyoruz"

Bu yil senliklerin daha hareketli olacagini gözlemlediklerini ve ona göre hareket ettiklerini belirten Karaca, "Hepimiz ayni geminin yolcusuyuz. Buraya gelen misafirler ilk önce yemegini yiyor, Edirne’yi geziyor ve sonra geleneksel lezzetlerden alip giderken misafirlerine götürüyorlar. Umarim hepimiz için güzel ve verimli bir senlik olur" diye konustu.



"Gecemizi gündüzümüze katarak çalisiyoruz"

Senliklere gelecek turistler için gece gündüz demeden çalismaya devam ettiklerini söyleyen çalisanlardan Ayten Arici, "Hazirliklarimiz çok yogun bir sekilde devam ediyor. Gelen misafirlerimizin hedefledigi kitleyi asmaya çalisiyoruz. Misafirlerimiz için tatli tatli kurabiyeler hazirliyoruz. Limon, portakalli ve deva-i miskli kurabiyelerimiz var. Özel günlerde üretim 2 katina çikiyor. Gecemizi gündüzümüze katarak gelen misafirlerimizi hosnut etmek için çok çalisiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA