Yalova Ekofest Için Geri Sayim Basladi

Yalova Belediyesi’nin ‘Sürdürülebilir Sehir Yalova’ sloganiyla bu yil 2.sini düzenleyecegi ‘Yalova Ekofest’ 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gerçeklestirilecek.

Yalova Ekofest Için Geri Sayim Basladi
Belediye öncülügünde gerçeklestirilecek olan etkinliklere, Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü, Çevre ve Sehircilik Müdürlügü, Atatürk Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü ve TEMA ile birlikte 7 firma katilim saglayacak.

5 Haziran Pazartesi günü saat 10:00’da Gazipasa Caddesi Mini Amfi önünden çesitli okullardan ‘Ekofest Yalova’ etkinligine katilim saglayan ögrencilerin farkindalik olusturan tema ve görsellerle Balkan Orkestrasi esliginde baslayacak olan yürüyüs, Yalova Kent Müzesi’nde son bulacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani festival alaninda devam edecek olan ‘Ekofest Yalova’ etkinlikleri Yalova Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü Emirhan Balkaya’nin açilis konusmasiyla baslayacak.

BIRCAM Vakfi, GCA ve Park Cam birlikteligi ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan “EKOMAT” Projesi’nin, pilot sehir olarak seçilen Yalova’da 1 yillik sayisal veriler ve sonuçlari paylasilacak. Yalova’da Ekomatlari en çok kullanan, geri dönüsüme katki saglayanlara toplam 6 kategoride hediyeleri takdim edilecek. Son olarak Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk’un konusmasiyla devam edecek program, Maresal Fevzi Çakmak Ilkokulu geri dönüsüm defilesi ve Gaziosmanpasa Ilkögretim Okulu da atik esyalardan olusturduklari ritim grubunun gösterisi gerçeklestirilecek.

‘Ekofest Yalova’ etkinligine ev sahipligi yapan basta Yalova Belediyesi olmak üzere etkinlige katilim saglayan firma, kurum ve stk’larin kurmus olduklari stantlarda Yalova Kagit Atölyesi, Atik Kagitlardan Kolye Yapim Atölyesi, Cam Atölyesi, Atiksiz Mutfak Atölyesi ve Kompost Atölyelerinde geri dönüsümden yapilan malzemeler uygulamali olarak yapilacak ve sergilenecek.

Etkinlikler Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri ve Balkan Orkestrasinin konseriyle son bulacak.
Kaynak: İHA