Türkiye Belediyeler Birligi Baskanligi'na Yücel Yilmaz Seçildi

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) Baskani seçildi.

Türkiye Belediyeler Birligi Baskanligi'na Yücel Yilmaz Seçildi
Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teskilati Baskan Yardimciligi ile Yönetim Için Gelecek Pakti Elçiligi’nin ardindan Türkiye Belediyeler Birligi Baskanligi’na seçildi. Baskan Yilmaz, koltugu Gaziantep Belediye Baskani Fatma Sahin’den devraldi.

Türkiye Belediyeler Birligi Olagan Meclis Toplantisi, Ankara’da yapildi, yeni baskanini oyladi. Genel kurula hitap eden Türkiye Belediyeler Birligi Baskani ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, 1945’te dernek olarak kurulan birligin yerel yönetimlerin ve belediyecilik anlayisinin gelistirilmesi açisindan önemli bir misyon yüklendigini belirtti.

‘Kalkinma yerelde basliyor’

Dünyada artik ülkelerin degil sehirler yaristigini söyleyen Baskan Yilmaz, “Demokrasi ve kalkinma yerelden basliyor. Bu nedenle belediyelerin birligi, Türkiye Belediyeler Birligi çok önemli. Bu birlik, 1945’ten beri tüm belediye baskanlari bir çati altinda bir araya getiren, yerel yönetimlerin beklenti ve ihtiyaçlarini karsilamak ve güçlendirmek için kurulmus Türkiye’nin en köklü kuruluslarindan biri. Sorumlulugumuzun farkindayiz” dedi.

Yilmaz, ‘Elimizden gelenin en iyisini yapacagiz’

Belediye baskani olarak görev yaptigi 9 yil boyunca Balikesir ve Türkiye’yi çok farkli uluslararasi platformlarda temsil etme imkani buldugunu söyleyen Yücel Yilmaz, “Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teskilati Baskan Yardimciligi, Yönetim Için Gelecek Pakti Elçiligi ile Avrupa Konseyi, Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi’nde görevlerimiz var. Allah’in izniyle Türkiye Belediyeler Birligi olarak ülkemizi ve belediyelerimizi en iyi sekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacagiz” dedi.

Sahin; ‘Baskanimiza güveniyoruz’

TBB Baskanligi görevini Yücel Yilmaz’a devreden Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise “Baskanimiz, genç ve dinamik bir baskan. Sehri için olan emegine ben sahidim, uluslararasindaki vizyonuna ben sahidim. Size güveniyoruz” açiklamasinda bulundu.

Meclis 1. Baskan vekili Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Meclis 2. Baskan Vekili Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, katip üye Menemen Belediye Baskani Aydin Pehlivan.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Nevsehir Belediye Baskani Mehmet Savran, Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan, Mus Belediye Baskani Feyat Asya, Çankiri Belediye Baskani Ismail Hakki Esen, Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz, Nazilli Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu.
Kaynak: İHA