Tunceli'de Yöresel Yemek Tanitim Etkinligi Düzenlendi

Tunceli’de Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Türk Mutfagi Haftasi etkinligi çerçevesinde kentin yöresel yemeklerinin tanitimi ve ikrami gerçeklestirildi.

Tunceli'de Yöresel Yemek Tanitim Etkinligi Düzenlendi
Tunceli Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Türk Mutfagi Haftasi etkinligi çerçevesinde Belediye Yeralti Çarsisi üzerinde Vali Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri ve vatandaslarin katilimiyla yöresel yemeklerin tanitim etkinligi gerçeklestirildi.

Etkinlikte katilimcilara yöresel yemeklerden ikram edildi.

Tunceli yöresine ait yemeklerin sergilendigi etkinlige iliskin katilimcilara bilgi veren Il Kültür ve Turizm Müdürü Ismet Hakan Ulasoglu, etkinligin ilkinin 2022 yilinda düzenlendigini hatirlatarak, ’’Gurme ve yemek turizmi üzerine büyük gelismeler yasaniyor. Anadolu mutfagimizin zenginligi dünyada bilinen bir gerçektir. Biz de son yillarda teknolojinin gelismesi ve is ortami nedeniyle insanlarin yöresel yemeklerden vazgeçerek fast food ile beslenmesi gibi bir gerçeklikle karsi karsiyayiz. Bu amaçla mutfagimizin tanitilmasi, yasatilmasi, gelecek nesillere aktarilmasi amaciyla bu etkinligi gerçeklestiriyoruz” dedi.

Ulasoglu’nun konusmasinin ardan Vali Mehmet Ali Özkan ve katilimcilar yöresel yemekler hakkinda bilgi aldi.

Etkinlik, katilimcilara ikramda bulunulmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA