Suriye Sinirinda Hububat Sevinci

Suriye sinirindaki Kilis ve ilçelerinde obalarda hububat hasadi basladi. Yaklasik 150 bin dekar alanda yetistirilen hububatta yüksek rekolte bekleniyor

Suriye Sinirinda Hububat Sevinci
Kilis ve ilçelerinde ovalarda yetistirilen mercimek, arpa, bugday hasadina baslanirken, sulanan arazilerde ise hasadin biraz daha geç baslayacak. Hububat hasadinin basladigi bölgelere giren biçer döverler tam kapasitede çalisirken, su ana kadar üreticiler dönümde 250-500 kilogram arasinda ürün aliyor. Yüksek rekolte beklendigini belirten Kilis Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, Arpa hasadiyla baslayan hububat hasadinin devam ettigini dile getirerek, "Ilimizde yaklasik olarak 150 bin dekar alanda arpa, bugday hububat ürünleri bulunmaktadir. Bu hasadin büyük bir bölümü Elbeyli ilçesinde 150 bin dekar alanda olusmakta. Suriye’ye sifir noktada olan bölgemizde yüksek verim yüzleri güldürüyor. Ama ürün fiyatinin çok düsük olmasi üreticiyi düsündürüyor" diye konustu.

Çiftçilere de ürünlerini satmakta acele etmemelerini gerektigini belirterek çagrida bulunan Özdemir, "Çiftçilerimiz ürünlerini satmadan önce devletimizin verecegi taban fiyati beklemelidir. Taban fiyatlar belirlendikten sonra ürünlerini piyasaya sürmelidir" diye konustu.

Kaynak: İHA