Hastavuk Personeli Egitim Ile Ustalik Belgesi Aldi

Türkiye’nin önde gelen kanatli sektörü öncülerinden Hastavuk firmasi, Milli Egitim ile isbirligi çerçevesinde 27 haftalik egitimle personeline ustalik belgesi aldirdi.

Hastavuk Personeli Egitim Ile Ustalik Belgesi Aldi
Türkiye’de kanatli sektörünün öncü firmalarindan Hastavuk’ta ustalik heyecani yasandi. Milli Egitim Müdürlügü, Susurluk Kaymakamligi ve Hastavuk arasinda imzalanan protokol geregi 27 haftalik egitim alan personel belgelerine kavustu. Konuyla ilgili bilgi veren Hastavuk Insan Kaynaklari Müdürü Nevzat Yilmaz, "Kisaca tanimi MESEM Projesi olarak adlandirilsa da açilimi ustalik telafi egitim programi olan isletmelerimizde çalisan üniversite ve lise mezunu çalisanlarinin yasi kaç olursa olsun, hangi yilda mezun olmus olurlarsa olsun kendi egitim gördügü alanlarin disinda da ugrasmis olduklari pratikteki meslekle alakali iyi bir egitime tabi tutulup, is basi uygulamali egitim ve 27 hafta sonunda girmis olduklari sinavlar neticesinde basari gösterenlere verilen sertifikalarla ustalik belgesi kazandirma amaci güden bir egitimdir. Bu konuyla alakali Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanligi Ofisi ve Milli Egitim Bakanligi’nin ortaklasa yapmis oldugu çalisma ile is yerlerimizde çalisan, kesim ve isleme elemani olarak görevli personellerin belki disarida egitim görme sansi olmasa da is basinda hem teorik egitimini hem pratik egitimini tamamlamalari çerçevesinde 27 haftalik bir programa tabi tutuldular. 24 alanda 97 dalda yayinlanmis olan müfredata göre hem devlet tesvikleriyle isveren bütçesine katki, hem de personel kazanimi ve kisisel gelisim kazanimlariyla katki saglayan bu projeyi ilk uygulayanlardan biriside biziz. Bu çerçevede bulunmus oldugumuz Susurluk’taki beyaz et entegre tesislerinde ilk etapta 174 çalisanimizla bu programa destek vermis bulunmaktayiz" dedi.

Hastavuk Beyaz Et Genel Müdürü Sahin Aydemir ise, proje dahilinde üniversite mezunu olmayip okumak isteyenlere de ayrica destek vereceklerini söyledi.

Ustalik belgelerinin hayirli olmasini dileyen Aydemir, Hastavuk olarak egitim odakli her projede yer alacaklarini kaydetti.

Toplanti sonunda Hastavuk çalisanlarini temsilen vardiyada çalisan isçiler sertifkalarini aldilar. Programa Susurluk Kaymakami Muammer Köken, Susurluk Milli Egitim Müdürü Sami Akoglan, Susurluk Belediye Baskan Yardimcisi Sibel Sari, Hastavuk Genel Müdürü Sahin Aydemir katildi.

Kaynak: İHA