Haftanin 5 Günü Sigara Biraktirma Poliklinigi Hizmet Veriyor

İçel Erdemli Ilçe Saglik Müdürü Dr. Selim Mirza Loglaroglu, Erdemli Devlet Hastanesi bünyesindeki gögüs hastaliklari uzman doktorlarinca haftanin 5 günü sigara biraktirma ile ilgili poliklinik faaliyeti gerçeklestirildigini söyledi.

Haftanin 5 Günü Sigara Biraktirma Poliklinigi Hizmet Veriyor
Dünya Tütünsüz Günü’nde yaptigi açiklamada Dünya Saglik Örgütü’nün "Tütün bizi ve gelecegimizi zehirliyor" mesajina dikkat çeken Dr. Loglaroglu, "Tütün kullanimi her yil dünyada 8 milyon insanin ölümüne neden oluyor. Insan sagligi için ölümcül etkileri olan tütün, çevre kirliligini de önemli ölçüde artiriyor. Tütün ekimi küresel olarak yaklasik 22 milyar metrik ton su gerektiriyor, her yil yaklasik 600 milyon agacin da kesimine neden oluyor” dedi.

Yesilay’in tütün bagimliligindan kurtulmak isteyenler için gelistirdigi "Birakabilirsin" uygulamasini bugüne kadar 72 bin kisinin indirdigini de ifade eden Dr. Loglaroglu, tütün kullaniminin hem saglik hem de çevre üzerindeki etkilerine dikkat çekerek herkesi tütünsüz bir yasama davet etti.

Ilçede sigara biraktirma ile ilgili çesitli faaliyetler yürüttüklerini de kaydeden Dr. Loglaroglu, "Erdemli Devlet Hastanesi bünyesindeki gögüs hastaliklari uzman doktorlarimizca haftanin 5 günü sigara biraktirma ile ilgili poliklinik yapilmaktadir. Ilçe Saglik Müdürlügümüz bünyesinde ise sigara biraktirma ilaci muayene olan kisilere ücretsiz verilmektedir. Ayrica kurumumuz bünyesinde Tütün Birimi denetçileri ile Erdemli genelinde haftanin tüm günlerinde 7 gün 24 saat esasina göre isletmelerde “Sigarasiz hayat için hep beraber el ele" ve "Saglik için kendine ve topluma gönül ver" sloganlari esliginde 4207 Sayili Yasa geregi sigara denetimlerimiz araliksiz devam etmektedir" seklinde konustu.

Saglik Bakanligi bünyesinde Sigara Biraktirma Alo 171 hatti ve Yesilay Danismanlik Merkezi bünyesinde tütün danismanligi hizmetinin sunuldugunu da dile getiren Dr. Loglaroglu, "Burada görev yapan uzmanlar tarafindan olusturulmus “Tütün Bagimliligi Müdahale Programi” çerçevesinde sigara kullananlara ücretsiz destek saglaniyor. 115 Danisma Hatti ve Birakabilirsin mobil uygulamasi üzerinden Yesilay Danismanlik Merkezine kolaylikla ulasilabiliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA