Benzin Döküp Yaktigi Binada Can Pazari Yasatti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde 13 kisinin dumandan etkilendigi ve adeta can pazarinin yasandigi yanginin altindan kundaklama çikti. Güvenlik kamerasina yansiyan kundaklama görüntülerinde, bir kisinin is yerine girip kisa süre sonra çiktigi, ardindan benzini tutusturup olay yerinden hizli adimlarla kaçtigi kayitlara girdi. Yanan binanin zemin katinda bulunan koltuk döseme atölyesi sahibi, is yerinden igne bile kurtaramadigini, zararinin 300 bin liranin üzerinde oldugunu söylerken gözyaslarina hakim olamadi.

Benzin Döküp Yaktigi Binada Can Pazari Yasatti
Olay geçtigimiz Pazar günü gece yasandi. Asagi Pazarci Mahallesi 1059 Sokak’ta 5 katli apartmanin zemin katindaki is yerinde baslayan ve bütün binayi saran alevler, Antalya Büyüksehir Belediyesi Manavgat Itfaiye Birimi ekiplerinin zamaninda müdahalesi sayesinde söndürülürken, dumandan etkilenen 13 kisi hastanelere kaldirildi. Adeta can pazarinin yasandigi yanginda, itfaiye ekipleri içeride mahsur kalanlara kendi maskelerini takarak kucaklarina alip binadan çikardi. Aralarinda çocuklarin da bulundugu yaralilar olay yerindeki ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi.

Olayin ardindan yanginin çikis sebebiyle ilgili yapilan çalismalarda ise sok görüntüler ortaya çikti. Binanin zemin katindaki döseme atölyesinin kimligi belirsiz bir kisi tarafindan benzin dökülerek yakildigi belirlendi. Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde kapüsonlu bir kisinin sokagi önce kolaçan ettigi, yoldan geçen vatandaslari gördügünde ayakkabisini baglar gibi yaptigi, is yerine benzin döktükten sonra atese vererek hizli adimlarla uzaklastigi tespit edildi. Kundakçinin kimliginin tespiti çalismalarinin devam ettigi bildirildi.



Zarari 300 bin lira olan esnaf gözyaslarini tutamadi

Diger taraftan yanan binada temizlik çalismalari bütün hiziyla devam ediyor. Temizlik çalismalarini yakindan takip eden döseme atölyesi sahibi Ömer Inalkaç, kimse ile bir düsmanliginin olmadigini belirterek, “Bunu nasil yaparlar anlamis degilim. Is yerimde 3 adet dikis, 1 adet derim makinesi, 1 motosiklet, televizyon, ocak, süngerler, deriler, döseme malzemeleri en önemlisi de müsterimin o gün tamamladigim teslim edilmeye hazir koltuklari, bir baska müsterimin malzemesi hazir koltuklari vardi. Her sey yandi, kül oldu. Toplam zararim 300 bin lira. Bu yükün altindan nasil kalkacagim bilemiyorum. En önemlisi de müsterilerim benden mallarini istiyor, onlara ne cevap verecegim?” dedi.

Konusurken gözyaslarina hakim olamayan Inalkaç, “Benim düsmanim yok. Kimseyle böyle büyütülecek problemim yok. Bunu yapan insan olamaz” diye konustu.



"Yasiyorsak polis ve itfaiye ekiplerine borçluyuz"

Bina sahiplerinden Mustafa Deniz, olay gecesi binada 10 kisinin oldugunu belirterek, “Biz ailecek evde otururken yangini fark ettik. Agabeyim ve kiz kardesimle, ailelerimizle birlikte ayni anda kapidan çikip merdivene yöneldik. Kiracimiz o gün evde yoktu. Kapiya geldigimizde alevlerden disari çikamayacagimizi anlayinca en üst kata çiktik. Bir odaya girdik. Duman girmemesi için odanin kapisinin altina havlu serdik. Yüzümüzü gözümüzü sardik. Ben agabeyimle birlikte bir ara dama çikip cep telefonunun isigiyla yardim istedik. Tam ümidimizi yitirmek üzereyken itfaiye görevlilerini karsimizda gördük. Bugün yasiyorsan, itfaiye ve polislere borçluyuz. Onlardan Allah razi olsun. Onlar zamaninda yetismeseydi bugün konustugumuz yerde taziye çadirimiz olacakti. Sadece bizim bina degil komsu binalarda yasayan insanlarda büyük tehlike atlatti. Itfaiye yetisemese onlarin binasina da atlayacakti. Bu yangini çikaran kisi en az 30 kisinin hayatini hiçe saydi. Emniyet güçlerimizden en kisa zamanda bunu yapani bulmalarini ve cezasini çekmesini istiyorum. Bir kez daha itfaiye ve polisimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA