Yedi Basak 2023 Kurban Kampanyasini Duyurdu

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, 2023 yilinda gerçeklestirecegi kurban bagisi kampanyasinin detaylarini duyurdu. “Kurbanim Kardeslige” slogani ile kampanyasini duyuran dernek, yurt disi kurban bagisi hisse bedelini 1.900 TL, yurt içi kurban bagisi bedelini ise 5 bin TL olarak belirledi.

Yedi Basak 2023 Kurban Kampanyasini Duyurdu
Yedi Basak Dernegi, ülkemizde yasanan depremden etkilenen afetzede vatandaslara ve dünyanin farkli noktalarindaki ihtiyaç sahiplerine yardim elini uzatmayi hedefliyor. Dernek, kurban bagislariyla ihtiyaç sahiplerinin sofralarina et ve yüzlerine tebessüm götürerek onlara umut olmayi amaçliyorlar.

Bu yil da Türkiye’deki deprem bölgeleri ile Afrika ve Asya’da toplam 11 ülkede, bayramin birinci günü bayram namazinin ardindan vekaletle kesilecek kurbanlar, ihtiyaç sahibi insanlara et olarak dagitilacak. Dernek, kurban kesiminin bilgisini bagisçilara SMS yoluyla iletiyor. Güven ve seffaflik içinde Kurban kesim aninda alinan video kaydi bagisçilara kurban videosu olarak tek tek gönderiliyor.

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi Baskani Mustafa Bulut, bu yil "Kurbanim Kardeslige" sloganiyla yola çiktiklarini ve Türkiye basta olmak üzere birçok ülkede kurban kesim ve dagitim organizasyonlari düzenleyeceklerini açikladi.

Bulut, dayanisma ve paylasmanin Türk milletinin fitratinda oldugunu da belirterek, ekmegin bölüsebildigi gibi sevinçler ve üzüntülerin de birlikte paylasabildigini vurguladi. Bulut, kurban asamalari hakkinda da bilgi vererek, “Yedi Basak Dernegi olarak, kurban kesimi için belirlenen bölgeleri aylar öncesinden tespit ediyoruz. Bu süreçte, kurbanlik vasiflara sahip büyükbas ve küçükbas hayvanlarin seçimini titizlikle gerçeklestiriyoruz. Kurbanlarin gerekli kontrollerini yaparak hazirliklarini tamamliyoruz. Dernek olarak, bagisçilarimizin vacip, adak, akika ve sükür kurban vekâletleriyle bu bölgelerde kurban alimlarini gerçeklestiriyoruz. Bayramin birinci günü, bayram namazinin ardindan bagisçilarimizin vekalet verdigi kurbanlarin kesimine basliyoruz. Kesilecek kurbanlari, 3 kitada ve 11 ülkede yasayan ihtiyaç sahibi insanlara dagitiyoruz. Özellikle ülkemizde depremzede vatandaslarimiz ve dünyadaki yetim aileler, mazlumlar, göç etmek zorunda kalanlar ve muhtaç aileler, Yedi Basak Dernegi’nin kurban etlerine kavusarak bayram sevincini yasiyorlar. Dernek olarak, gerçek muhtaçlara ulasabilmek için özverili bir çalisma yürütüyoruz. Âise (r.a.)’dan rivayet edildigine göre, Resulullah (s.a.v.) söyle buyurmustur: ‘Âdemoglu kurban kesme gününde Allah katinda kan akitmaktan Kurban kesmekten daha sevimli bir amel islememistir. O kurban, kiyamet günü boynuzlari, killari ve tirnaklariyla gelecektir. Kurbanin kani yere düsmeden önce Allah katinda hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiginiz kurbanlardan dolayi sikinti degil gönlünüz hos olsun” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Bulut, hayirseverlerin destegiyle yürütülen projeye bagis yapilarak hem ibadetlerin yerine getirebilecegini hem de sevaba nail olunabilecegini ve bir yürege sevgiyle dokunulabilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA