GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi'den Seçim Degerlendirmesi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Cumhurbaskanligi ve 28. dönem milletvekilligi genel seçimlerinin tamamlanmasi ile birlikte ekonomiye odaklanilmasi gerektigini belirtti.

GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi'den Seçim Degerlendirmesi
Yeniden Cumhurbaskani olarak seçilen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve TBMM’de görev alacak milletvekillerini tebrik eden Adnan Ünverdi, “Cumhurbaskani ve 28. dönem milletvekili seçimlerinin ülkemize, milletimize, yüregi bizimle atan tüm gönül cografyamiza hayirli olmasini temenni ediyorum. Aziz milletimiz demokratik bir olgunluk içerisinde yogun bir katilimla iradesini kullanmis, tercihini yapmistir. Cumhuriyetimizin 100. yilindan aldigimiz güçle, Türkiye’mizin ikinci yüz yilini insa etmek için hep birlikte var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Uzunca bir süre ülke gündemimin ilk sirasinda yer alan seçimlerin tamamlanmasi ile belirsizligin ortadan kalktigini ve ülkemiz için esas gündem olan ekonomiye hizla odaklanilmasi gerektiginin altini çizen Ünverdi sunlari kaydetti:

“Pandemi, devaminda bölgemizde yasadigimiz yüz yilin deprem faciasinin ardindan biriken sorunlarimiz karsisinda bizim kaybedecek 1 saniyemiz kalmamistir ve 24 saatimiz ekonomi olmalidir. Gerek küresel ekonomide yasanan sikintilar, gerekse kendi ülkemize özel kosullarimizda asmamiz gereken çok sayida konu bizi bekliyor. Bundan sonrasi için önceliklere bagli olarak kisa, orta ve uzun vadede piyasalari rahatlatacak, istikrar, güven ve öngörülebilir bir ekosistemi tesis etmek için gerekli adimlar atilmalidir. Kalkinmamizin temeli olan sanayi üretimi ve cari açigimiza da çare olacak sekilde ihracatimizi artirmak için tesvik ve destekler artirilmalidir. Özellikle Gaziantep ve depremi yasamis illerin toparlanabilmesi ve eski gücüne kavusabilmesi için bölgemiz is dünyasi olarak bizler daha fazla destege ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle bölgemiz üretim, ihracat ve istihdam basta olmak üzere daha fazla tesvik edilmeli, kamu tarafindan bölgemize yönelik alinan kolaylastirici kararlarin süreleri uzatilmali, her konuda pozitif ayrim yapilmalidir. Çok büyük istihdam kayiplari yasadik ve yetismis is gücümüz baska sehirlere gitti. Devletimizin burayi cazip kilacak özel istihdam tesvikleri vermesi gerekiyor. Yeni yatirim alanlari noktasinda da depremden önce yapimina baslanan yeni OSB’lerin altyapilarinin tamamlanmasi ve seçim öncesi de gündeme gelen Hassa-Dörtyol Tünel Projesinin hizlandirilmasi bölgemiz için kritik önem sahiptir. Özellikle finansmana ulasim ve kredi maliyetlerinin yüksek olusu, enflasyona bagli olarak üretici maliyetlerindeki artislar, ikili döviz kurunun ticaretimize etkisi konusunda ivedi tedbir alinmasi öncelikli beklentilerimiz arasinda yer aliyor. Bizler her zaman ülkemizin ve devletimizin yanindayiz. Bu dogrultuda ülkemizin yeni yüz yilinda daha güzel yarinlar için azim ve kararlilikla çalismaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA