Trabzon'da Ortahisar Millet Bahçesinde Ikinci Etap Çalismalari Basladi

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 2021 yilinin Eylül ayinda hizmete giren ‘Millet Bahçesi’nde ikinci etap çalismalar basladi. Ikinci etap çalismalarinda proje kapsaminda yeni donatilar yer aliyor.

Trabzon'da Ortahisar Millet Bahçesinde Ikinci Etap Çalismalari Basladi
Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Trabzon Büyüksehir Belediyesi ile TOKI is birligiyle Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun oldugu alanin çehresi degistirilerek Türkiye’de ilk kez spor temali Millet Bahçesi yapilarak yaklasik 2 yil önce halkin hizmetine sunulmustu. Millet Bahçesinde ikinci etap çalismalari geçtigimiz günlerde start alirken, çalismalarin bu yil sonuna kadar tamamlanmasi hedefleniyor.

Proje kapsaminda Millet bahçesine yeni donatilar eklenirken, bunlar arasinda skate park alani, zaman tüneli gibi alanlar da yer alacak.

Ikinci etap Millet Bahçesine ait sosyal donatilari insaatlari ile alt yapi ve çevre düzenlenmesinde zaman tüneli (müze), futbol sahasi aydinlatma isleri, otopark elektrikli araç sarj istasyonu, sert zemin kaplama imalatlari, betonarme üzeri oturma birimleri, çocuk oyun alani, skate park alani, ihata duvari ve korkuluk imalatlari, yaya yolu, otopark çikis sundurma imalatlari, bisiklet yolu çizgisi, bitkisel peyzaj imalatlari yer alacak.
Kaynak: İHA