Kiz Ögrenciler Sahnede Ünlü Sairleri Canlandirdi

Oltu Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögretmen ve ögrencilerinin hazirladiklari "Misralarda Zamanda Yolculuk" adli tiyatro oyununun gösterimi Oltu Ortaokulu salonunda yapildi.

Kiz Ögrenciler Sahnede Ünlü Sairleri Canlandirdi
Oltu Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi edebiyat ögretmenlerinden Temel Vural, Gözde Önal ve Mehmet Uluseven’in hazirladiklari ‘Misralarda Zamanda Yolculuk’ adli tiyatro gösterimini ögrenciler basariyla sahneledi.

Misralarda Zamanda Yolculuk tiyatro etkinligi ile; ögrencilerin Türkçeyi güzel kullanma yeteneklerini artirmak, toplum önünde rahat ve güzel konusabilmelerini saglamak ve onlara vatan millet sairlerini tanitmak amaçlandi.

2022-2023 Egitim Ögretim yili Oltu Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögretmen ve ögrencilerinin hazirlamis olduklari kültürel ve sanatsal faaliyet çerçevesinde Misralarda Zamanda Yolculuk adli tiyatro gösteriminde ögrencilere basari belgesi verildi.

Ögrencilere basari belgelerini Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Baskan Yardimcisi Baki Parlak, Milli Egitim Müdürü Ilhami Sahin ve Oltu Ilçe Müftüsü Sinan Cansever verdi.

Kiz ögrencilerin erkek sairleri canlandirmalarindaki performanslari, salonu dolduran veliler ve konuklar tarafindan dakikalarca alkislandi.

Program sonunda konusma yapan Okul Müdürü Muhammet Nuri Yildirim, “Akademik çalismalarimizin disinda ögrencilerimizin ruhi dünyalarinin zenginlesmesi yapilan kültürel faaliyetleri her zaman takdir etmisizdir. Bu güzel tiyatroyu hazirlayan ögretmenlerimi ve sahne alan ögrencilerimi yürekten kutluyorum” dedi.

Daha sonra ögretmenlere Kaymakam Bakkal tarafindan plaket verildi.

Ögrenciler, program sonunda protokol ile hatira resim çekildi. Geçmiste yasamis milliyetçi sairleri canlandiran ögrencilerin hayli heyecanlandigi gözlendi.
Kaynak: İHA