Iskenderun Kardeslik Kentinin Sokaklarinda Sakarya'dan Izler Var

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Iskenderun’da kurulan 250 konteynerlik kardeslik kentin sokaklarinin adina Sakarya’da taninan ve öne çikan dogal kültürel yerlerin isimleri veriliyor.

Iskenderun Kardeslik Kentinin Sokaklarinda Sakarya'dan Izler Var
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Hatay Iskenderun’da kurulan 250 konteynerlik kardeslik kentinde çalismalar devam ediyor. Sakarya’dan bölgeye gönderilen konteynerler bir bir kardeslik kentine yerlestiriliyor ve olusturulan mahalle havasindaki kentin sokaklarinin adina Sakarya’nin simge isimleri veriliyor.

Büyüksehir tarafindan kurulan 250 konteynerlik kentin sokak tabelalari ve numarataj islemleri tamamlandi. Büyüksehir Belediyesi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Baskanligi bünyesinde faaliyet gösteren Trafik Sube Müdürlügüne bagli ekipler tarafindan sokak tabelalari yapiliyor ve sokak giris çikislarina yerlestiriliyor. Kentte Melen Botanik, Adakule, Kuzuluk, Longoz, Palmiye, Orhangazi, Ayçiçek Vadisi ve Çark Caddesi gibi Sakarya’da taninan ve öne çikan dogal kültürel yerlerin isimleri sokaklara veriliyor. Sakarya’nin kültürel ve dogal güzelliklerini yansitan sokak ve cadde isimleriyle sehrin minyatür bir yansimasi olarak tasarlanan tabelalar konteyner kent sakinleri için hazir hale getirildi.

Kaynak: İHA