Ilk Maasini Vatandasa Yedirdi

Denizli’de EYT’den faydalanip 45 yasinda emekli olan kisi, ilk maasini alir almaz vatandaslara tavuklu pilav ikram etti.

Ilk Maasini Vatandasa Yedirdi


Denizli’de 1996 yilinda tekstil fabrikasinda is hayatina baslayan Mehmet Çalar (45), EYT’den faydalanarak emekli oldu. Ilk emekli maasini alan Çalar, dev kazanlarda hazirlattigi bin kisilik tavuklu pilav hayrini, Cuma namazi öncesinde halka dagitti.



Yasa çiktiktan sonra 6 Martta SGK’ya emeklilik için basvuru yaptigini, 14 Nisan itibariyle de emeklilik islemlerinin onaylandigini anlatan Çalar, “1996 yilinda tekstil fabrikasinda is hayatina girmistim. Geçen sürede iplik fabrikalarinda çalistim, restoranlarda garsonluk yaptim. Gece gündüz çalistim. Devletimiz bize EYT hakki taniyinca da hemen dilekçemi verdim. Yaklasik 40 gün bekledikten sonra emekliligim onaylandi. Ilk maasimi alinca da hayir yapmak istedim. Bin kisilik tavuklu pilav ve ayran hazirlattim. Asçilarimiz pilavlari halkimiza ikram etti. EYT ile ilgili kim ne çalisma yaptiysa hepsinden Allah Razi olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Eger bu yasa çikmasaydi daha benim emekliligime 13-14 yil vardi. EYT hakkimizda sükür hakkimizi geri aldik. Allah’im tüm EYT’li kardeslerimize hayirli bir emeklilik dönemi nasip etsin” dedi.

Kaynak: İHA