Engel Tanimayan Ögrenciler Atiklari, Sanata Dönüstürüyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Sapanca Sosyal Gelisim Merkezi’nde (SGM) engelsiz hobi kursu ögrencileri atik malzemeleri geri dönüstürerek sanat eseri üretiyor. El emegi eserler görenler tarafindan büyük begeni topluyor.

Engel Tanimayan Ögrenciler Atiklari, Sanata Dönüstürüyor
SGM faaliyet gösteren Engelsiz Hobi Kurslarindaki ögrenciler, evde ve çevrelerinde kullanilmayan atik malzemeleri geri dönüsüme kazandirip sanat eseri elde etti. Sapanca SGM ögrencileri, atiklari geri dönüsüme kazandiriyor. Ögrenciler ögretmenleri ile birlikte seramik sanati ile geri dönüsüm malzemelerinden elde ettikleri gazete, yumurta kartonlari, tas tozu, talas ve gibi malzemelerle olusturduklari hamurlarla dekoratif ürünler yapiyor.

Geri dönüsüm agirlikli olarak çalistiklarini ifade eden egitimciler, bu çalismalarla birlikte bir yandan geri dönüsümün önemine dikkat çektiklerini, diger yandan da ögrencilerin sosyallesmesi, topluma kazandirilmasi ve öz güvenlerinin artirilmasini hedeflediklerini belirttiler. Ahsap boyama dersleri ile seramik derslerine ögrencilerin hayal dünyasinin eklendiginde ortaya essiz sanat eserlerinin çiktigini söyleyen ögrenciler ise eserlerinden gelir ede ediyor.
Kaynak: İHA