Akçaabat'ta 'Gücümüz Kardesligimiz' Etkinligi Düzenlendi

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hayata kazandirilan Toprak Ana Köy Yasam Merkezi’nde depremzede aileler ve ögrenciler için ‘Gücümüz Kardesligimiz’ bulusma programi düzenlendi.

Akçaabat'ta 'Gücümüz Kardesligimiz' Etkinligi Düzenlendi
Akçaabat Kaymakamligi, Akçaabat Belediyesi ve Akçaabat Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde organize edilen sosyal etkinlige Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Bassavcisi Hayrullah Sahin, Trabzon Il Milli Egitim Müdürü Evren Görmüs, Akçaabat Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Baris Kesici, Akçaabat Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Usta, deprem bölgesinden Akçaabat’a gelen depremzede ögrenciler ve aileleri katildi.

‘Gücümüz Kardesligimiz’ bulusmasi saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program, Cumhuriyet Ortaokulu Halk Oyunlari Ekibi horon gösterisi, depremzede ögrencinin konusmasi, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerinin çocuk sarkilarini seslendirmesi ve sportif etkinliklerle devam etti.

Akçaabat İçel Toprak Ana Köy Yasam Merkezi’nde düzenlenen ‘Gücümüz kardesligimiz’ bulusmasinda konusan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, depremin ardindan ülkece, milletçe sarilarak depremin yaralarini sarmaya gayret ettiklerini söyledi.

Baskan Ekim, “Bu süreçte biz de Akçaabat halki olarak Akçaabat olarak daima elimizden geleni yaptik. Güzel ilçemizde Akçaabat’imizdasiniz. Bizlerin bas taci, en kiymetlilerimizsiniz. Deprem bölgelerinden Akçaabat’imiza gelen vatandaslarimiz bizim gönüllü Akçaabatli hemsehrilerimizdir. Biliyorum bütün olanlari geride birakmak zor. Ancak bir nebze bile olsa sizleri güldürebilmeyi, eglendirebilmeyi basarabilirsek ne mutlu bize. Çocuklarimiz mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Akçaabat Belediyesi olarak sizler için sehrimizde kültür ve sanat faaliyetleri, sportif aktiviteler ve resim boyama gibi birçok etkinlik düzenliyoruz. Tüm bunlarin hepsi ve daha fazlasi sizlerin Akçaabat’imiza adaptasyon sürecinizi kolaylastirmak ve sizlerin mutlu olmasini saglamak için. Bizler, Akçaabat halki olarak sizlerin daima yaninizdayiz. Sevincinizde kederinizde, zor gününüzde ya da en mutlu gününüzde sizinleyiz. Bugün de Toprak Ana Köy Yasam Merkezi’mizde sizler için bir etkinlik düzenledik. Bu etkinligimiz sayesinde Akçaabat’in kültürünü, tarimsal faaliyetlerini, tarihini, gelenek ve göreneklerini ögrenebileceksiniz. Ayrica Toprak Ana Köy Yasam Merkezimizdeki alaninda uzman egitmenler tarafindan hazirlanan aktivitelerle de verimli vakit geçirebileceksiniz. Akçaabat’imizin en kiymetlilerine özel düzenledigimiz sosyal etkinligimizde doyasiya eglenmenizi diliyor, her birinizin gözlerinden öpüyorum” dedi.



Kaymakam Kurtyemez: "Birlik ve beraberlik içerisinde el ele her seyin üstesinden gelecegiz"

Deprem bölgelerinden Akçaabat’a gelerek burada ikamet eden depremzede vatandaslarin daima yanlarinda olduklarini dile getiren Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez ise, “Ülkece yasadigimiz bu büyük felaketin yaralarini sarmaya gayret ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele her seyin üstesinden gelecegiz. Sehrimize gelen ve yasamini Akçaabat’ta devam ettiren depremzede hemsehrilerimiz için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Paydas kuruluslarinizla isbirligi halinde düzenledigimiz etkinligimizde depremzede çocuklarimizin eglenmelerini ve mutlu olmalarini arzu ediyoruz. Onlarin yüzlerindeki tebessüm bizim için çok degerlidir. Depremzede çocuklarimiz, hem Akçaabat’in hem de Akçaabatlilarin en kiymetlileridirler. Gücümüz Kardesligimiz bulusmasi organizasyonunu düzenleyenlere, emegi geçenlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA