Sehit Kardesinden Demirtas'a Özgürlük Vadeden Kiliçdaroglu'na Tepki

Bingöl-Elazig kara yolunda 24 Mayis 1993’te usta birliklerine giderken PKK’li teröristlerin saldirisinda sehit olan sivil kiyafetli ve silahsiz 33 askerden birisi olan Denizlili Mehmet Öztürk’ü mezari basinda anan kardesi, Demirtas’a özgürlük vadeden Kemal Kiliçdaroglu’na tepki gösterdi.

Sehit Kardesinden Demirtas'a Özgürlük Vadeden Kiliçdaroglu'na Tepki


Bingöl-Elazig kara yolunda 24 Mayis 1993 tarihinde usta birliklerinden kadro birliklerine giderken PKK’li teröristlerin saldirisinda sehit olan sivil kiyafetli ve silahsiz 33 asker için duyulan yüreklerdeki aci, 30 yil geçmesine ragmen dinmedi. Katliamda hayatini kaybeden Denizlili sehit Mehmet Öztürk, Denizli’nin Serinhisar ilçesine bagli Yatagan Mahallesi’nde bulunan mezari basinda yapilan törenle anildi. Törene sehidin ailesi, jandarma personelleri ile çok sayida vatandas katildi.

Törende ülkenin birlik ve beraberligi, terör ile diger yikici faaliyetlerin son bulmasi için dualar edildi.

“Bu ülkede yasayan herkes terörle mücadele etmeli”

Yillar geçse de sehit ailelerinin acisinin hiçbir zaman bitmeyecegini belirten sehidin kardesi Feridun Öztürk, “Tabi ay yildizli bayragimiz dalgalandigi sürece gurur duymaya devam edecegiz. Maalesef Türkiye 100 yildir nerdeyse Dünyanin destekledigi ayrilikçi terör projesi ile karsi karsiyadir. Bu nedenle bu ülkede yasayan herkes terörle mücadele etmeli. Terörle mücadele etmek, teröre karsi çikmak siyaset yapmak degildir. Ülke savunmasinin siyaseti olmaz. Her zaman sehitler ölmez vatan bölünmez dedik. Biz bu sehitlerin yürüdügü yoldan yürümez isek, onlarin ugruna sehit olduklari inançlara ve degerlere sahip çikmaz isek iste o zaman bu sehitlerimiz ölür” dedi.



“Elini kolunu sallaya sallaya, saz çala çala gidiyorlardi”

Terörle mücadele yolunda ülke olarak büyük bedel ödendigine dikkat çeken Öztürk “Nereden nereye; tas atilsa çatisi çökecek karakollarda baskin yedik ve sehitler verdik. 400-500 kisilik gruplar sinirimizi geçip bu karakollari basiyordu. Sonrada elini kolunu sallaya sallaya, saz çala çala gidiyorlardi. Iki sehri bir birine baglayan Elazig-Bingöl Karayolunda 300 ile 500 kisi arasinda degisen terörist grup yol kesip, silahsiz askerlerimizi alip 33’ünü burada sehit ettiler. Biz bunlari unutmadik, unutmayacagiz, unutturmayacagiz” diye konustu.



“Terör örgütü sempatizanlari, bugünkü CHP Genel Baskani’na alenen oy istiyorlar”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun seçilirsem terör örgütü yöneticiligi dahil 4 suçtan ceza alan ayrica 6-8 Ekim olaylarindan müebbet hapis cezasi ile yargilanan HDP es baskani Selahattin Demirtas’i serbest birakacagim seklindeki açiklamasina ve Van’da CHP’de tarafindan düzenlenen mitingde atilan sloganlara tepki gösteren Öztürk, “Terör örgütü sempatizanlari kana kan, dise dis intikam intikam naralari attilar. Bu teröristler kimden intikam alacaklar. Bu naralari atarken kimden güç aldilar. Türkiye Cumhuriyeti topraklarinda bu cesareti nereden aldilar. Genel baskanin bunlara ne sözü verdi. Kandildeki terörist baslari, çiglik çigliga devletimizin teröre karsi yürüttügü operasyonlarin durdurulmasini isteyen bu genel baskani, destekleyen görüntüler yayinlamaya basladilar. Hatta hem Türkiye’de hem de Avrupa’da terör örgütü ve terör örgütü sempatizanlari, bugünkü CHP Genel Baskani’na alenen oy istiyorlar. Hatta CHP’lilerden daha çok fazla çalisiyorlar. Neden acaba ?” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA