'En Iyi Çalisma Bildiri' Ödülü

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Iç Hastaliklari Ana Bilim Dali Ögr. Üyesi Doç. Dr. Mehtap Akdogan, Türk Hipertansiyon ve Hastaliklari Dernegi tarafindan düzenlenen 25’inci Ulusal Hipertansiyon ve Böbrek Hastaliklari Kongresi’nde “Diyaliz Hastalarinda Kronotipe Göre Interdiyalitik Sivi Tüketiminin Incelenmesi” konulu çalismasiyla “En Iyi Çalisma Bildiri” ödülüne deger görüldü.

'En Iyi Çalisma Bildiri' Ödülü
Doç. Dr. Mehtap Akdogan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Diyaliz Programi ögretim üyeleriyle birlikte gerçeklestirdikleri çalismalarinin ödüle layik bulunmasinin hakli gururunu yasadiklarini söyledi.

“Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastaliklari Dernegi Yönetim Kurulu Baskani ve Hacettepe Üniversitesi Neftoloji Bölümü Ögr. Üyesi Prof. Dr. Yunus Erdem tarafindan bu ödüle layik görülmek gurur verici” diyen Doç. Dr. Akdogan, sözlerini söyle sürdürdü: “Diyaliz hastalarinin hayatlarini kolaylastirmayi ve günlük yasam aliskanliklarina katki ve öneri sunmayi hedefledigimiz çalismamiz için Gaziantep’te yasayan diyaliz hastalarinda günlük sivi tüketimi ile hastalarin biyolojik saat ve davranissal farkliliklarinin etkilesimini analiz etmek amaciyla bazi anketler yaptik. Anket sonuçlari ve hastalarin laboratuvar tetkikleri inceledik. Yaptigimiz çalisma sonuçlarina göre hastalarimiza sivi tüketimi için destekleyici bilgiler vererek önerilerde bulunduk.”

Doç. Dr. Akdogan, “Çalismamizin her asamasinda desteklerini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Güner Dagli basta olmak üzere, SANKO Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin kiymetli yöneticilerine sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA