'Kitap Kumbaram' Projesiyle Köy Okullari Kütüphaneye Kavusuyor

’Kütüphanesiz Okul Kalmasin’ sloganiyla Türkiye’nin 7 ili ve 2 ülke olmak üzere toplam 11 ögretmenin bir araya geldigi e-Twinning "Kitap Kumbaram" adli proje devam ediyor.

'Kitap Kumbaram' Projesiyle Köy Okullari Kütüphaneye Kavusuyor
Türkiye’de 7 yildir birçok ilde sürdürülen projeyle ögrencilerin gelisimi için okul kütüphanelerine çok sayida kitap kazandirildi. Her yil olmak üzere 4 defa kalite etiketi alan e-Twinning "Kitap Kumbaram" projesi, 2023 Ocak ayi itibariyle de 10 Türk ortak ve 2 yabanci ortakla devam ediyor.

Proje koordinatörü ögretmen Yasemin Dur, “Bu yil içinde Sinop Merkez Fatih Ilkokulu 2/C sinifi olarak, Ordu Mesudiye Ilkokulu’nu kitap kardesimiz olarak belirleyip 500 adet kitap gönderdik. Ihtiyaç sahibi okullara ulassin diye de Sinop Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bu yil bin 500’e yakin kitap hediye ettik. Ögrencilerim de düzenli olarak okuduklari kitaplari kumbaramiza atmaktadir” diye konustu.

Bu yil Hatay Yukariokçular Köyü Ilkokulu’nun kütüphane açilisi gerçeklestirildigini belirten Yasemin Dur, önümüzdeki günlerde de Agri’nin Tutak ilçesi Sogukpinar Köyü Ortaokulu’nun kütüphanesinin açilacagini söyledi.

Gelecek egitim ögretim yili basi için kitap bagislarinin artmasi adina projeye vatandaslardan destek beklediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA