Eber Sarisi Görüntüsüyle Görenleri Mest Etti

Afyonkarahisar Valiligi tarafindan sosyal medyada paylasilan ve dünyada sadece Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesinde yetisen ‘Eber Sarisi’ görüntüleri büyük ilgi gördü.

Eber Sarisi Görüntüsüyle Görenleri Mest Etti
Afyonkarahisar Valiligi kentin degerlerini tanitmaya devam diyor. Afyonkarahisar’in Bolvadin ve Çay ilçe sinirlari içerisinde kalan Eber Gölü’nde her yil oldugu gibi bu yil da baharin gelmesi ile Eber Sarisi (Vuralia turcica- Thermopsis turcica) açti. Eber Sarisi’nin açmasi ayni zamanda bölgede baharin ve sicak havalarinda gelmesinin müjdecisi olarak biliniyor. Eber Sarisi yeryüzündeki yaklasik 18 bin baklagil türü içerisinde tek çiçekten 3 meyve veren tek tür olarak biliniyor. Bu özelligi ile dünya üzerinde essiz bir öneme sahip genetik kaynak olarak bilinmekte.

Endemik bitki türleri arasinda yer alan izinsiz koparilmasinin cezasinin çevre kanununa göre 244 bin 315 TL oldugu ögrenilen Eber Sarisi’ni görüntülemek isteyen fotograf sanatçilari Bolvadin ilçesine bagli Derekarabag köyüne akin ediyor.

Afyonkarahisar Valiligi’nin sosyal medya hesabindan paylastigi Eber Sarisi görüntüleri ise kullanicilar tarafindan büyük ilgi gördü ve defaten paylasildi.
Kaynak: İHA