Bakan Akar Açiklamasi 'Çakma Terörle Mücadeleciler Ortaya Çikti'

Hatay’in Kirikhan ilçesinde kanaat önderleriyle bir araya gelen Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, "Turistik depremcilerin yaninda bir de son olarak çakma terörle mücadeleciler ortaya çikti. Yatiyorlar, kalkiyorlar terörle mücadele. Terörü bilmezler, mücadeleyi bilmezler. Hepsi terörle mücadeleci oldular. Akilli adamlar niye? 14 Mayis’ta milletimizin kimi tercih ettigini gördüler, hemen bu tarafa geçtiler. Bunlarda kemik yok, bunlar her kaba sigarlar, milletimizin feraseti ve suuru buna müsaade etmeyecektir" dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Çakma Terörle Mücadeleciler Ortaya Çikti'
Bakan Akar, 6 Subat depremlerinin en büyük yikimi yaptigi Hatay’in ilçelerinden Kirikhan’da kanaat önderleri ve vatandaslarla bir araya geldi.

6 Subat merkezli depremlerin ardindan Hatay’a birçok kez geldigini hatirlatan Bakan Akar, 6 Subat’taki felaketin çok büyük bir felaket oldugunu dile getirdi.

"’Asker gelmedi, gitmedi, çikmadi’ gibi iftirada bulundular, kesinlikle böyle bir sey yok"

Bir gün içinde 2 büyük depremin yasandigini ifade eden Akar, "Depremin kapladigi alanin dünyada bir örnegi yok, 12 vilayeti içeriyor. 14 milyon kisi etkilendi, büyük bir aci, derin bir üzüntüydü. Saat 04.17’de deprem oldu, saat 04.30’da biz ayaktaydik. Ilk bilgiler isiginda Hatay’dan bir askeri bir binanin yikildigi, 3 erimizin de sehit oldugu haberi geldi. Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere bakan, vali, belediyeler, tüm kamu kurum ve kuruluslar ayaktaydik. Hal böyleyken bazi alçaklar, fitne fesat yuvalari ’asker gelmedi, gitmedi, asker çikmadi’ gibi iftirada, yalanda bulundular. Kesinlikle böyle bir sey söz konusu degil. Saat 05.00’dan itibaren biz TSK’nin ne kadar imkani varsa, yetenegi varsa hepsini seferber ettik. O saatten itibaren herkes büyük bir ciddiyetle bu yaralari sarmak için çalisma baslatti. Arama kurtarma ekiplerini getirmek için uçaklarimiz seferber oldu. Büyük uçaklarimiz Kayseri’de oradan kalkmasi lazim. Saat 06.00’da kalkamadilar, yogun bir kar yagisi vardi. Temizleniyor, kapaniyor. En sonunda saat 08.00’da ne olursa olsun kalkin diye emir verdik. Her türlü riski alarak uçaklarimiz kalkti. Diger illerdeki arama kurtarma ekiplerini bu bölgeye getirmeye çalisti. Hatay’da pist patladi, inis olmadi. Kahramanmaras, Adiyaman, Malatya sis, kar var kapali. Hep beraber Incirlik’e gittik, orada helikopterlerle havanin açilmasini bekledik. O gün bugün TSK olarak Mehmetçik vatandasiyla beraber. Çünkü bu Mehmetçik yabanci degil, bu ordu yabanci degil. Bu ordu sizin milletin bagrinizdan çikti. Peygamber ocagi olarak bilinen bir ordudur. Bu ordu, ’ölürsem sehit, kalirsam gazi’ diyen milletin emrindeki bir ordudur. Mehmetçik, çalismasini sürdürüyor" diye konustu.



"Fitne yapmaya gerek yok"

Seferber olan gemilerin hepsinin aldigi is makinelerini Iskenderun’a getirdigini anlatan Akar, "Gemilerimizi hastane yaptik. Yaralilari İçel’e tasidik. Bizim arama kurtarma ekibimiz var. Bu uçak olmadigi için Antakya’ya gelisimiz zorlandi. Incirlik’ten 2 saat 3 saatte gelemedik, yollar kapali. Asker ve siviliyle tüm devletimiz depremzedenin yanina kostu. 85 milyon da devletin yanina kostu. Askerler depremden ayri degil ki, bizim de 103 sehidimiz oldu. Antakya’da üstegmen helikopter pilotu kizimiz var, enkazdan çikti. Kurtuldu geldi, çocugunu güvenli bir yere emniyet ekibiyle gönderdi ve hemen helikopterin basina geçti. Duygulanmamak mümkün degil. Burada fitne yapmaya gerek yok, bunlara firsat vermemek gerekir. Biz 85 milyon bir ve biriz, kimsenin lafina ihtiyacimiz yok. Buradaki yaralari sardik, sariyoruz, sarmaya devam edecegiz" ifadelerine yer verdi.

En son güne, her sey normallesinceye kadar, yaralar sarilincaya kadar depremzedelerle birlikte olacaklarinin altini çizen Bakan Akar, devletin tüm gücüyle Hatay’da olacagini kaydetti.



"Bos hayal pesinde kosuyorlar"

Çalismalar yapilirken bir takim aksakliklar yasanabildigini ve bunun karsisinda küsme, darilma gibi durumlarin olmamasini isteyen Bakan Hulusi Akar, "Bakanlar, vali, kaymakamlar sizin emrinizde. Devlet sizlerle beraber, sonuna kadar da olacagiz. Bugüne kadar TSK olarak 12 milyon 870 ekmek yapmisiz bunun 7 milyonu Hatay’da. 6 milyon 800 bin sicak yemek dagitmissiniz, bunun 2 milyon 300 bini Hatay’da. 9 milyon kumanyanin 3.5 milyonunu Hatay’da dagitmisiz. Mehmetçik varini yogunu ortaya koydu, ayri gayri yok. Bu Mehmetçik milletin emrinde, bundan kimsenin süphesi olmasin" seklinde konustu.

Depremle mücadele ederken terörle mücadeleye, hudutlarin güvenligi için de operasyonlara devam ettiklerinin altini çizen Bakan Akar, "Ülkemizde terör örgütleri büyük ölçüde tamamina yakini kaçti gittiler. Irak ve Suriye’nin kuzeyindeler. Irak’in kuzeyinde bunlarin bütün barinaklari, siginaklari ne varsa baslarina yikildi, yikilmaya devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde bunlar bilindigi gibi bir terör koridoru sevdasina kapilmisti. Hendekler, çukurlar kaziyorlardi. Kazdiklari çukurlara 4 operasyonla, Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari ve Baris Kalkani Harekatiyla gömüldüler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele devam edecek. Hiçbir askerimizin kanini yerde birakmadik birakmayacagiz. Bize durmak yok, sonunda bitecek. 40 yildan beri basimiza musallat olan bu beladan milletimizi kurtaracagiz. Bunlar simdi çöküs alameti içindeler. Elebaslari gece gündüz panik içinde bar bar bagiriyorlar efendilerine. Efendilerinden operasyonlarinin durdurulmasini istiyorlar. Çünkü Mehmetçik’in nefesi onlarin ensesinde. Onlari gömmek için gece gündüz operasyonlarimiz devam ediyor. Diyorlar ki seçimleri bekleyin, önce 14 Mayis dediler aradiklarini bulamadilar. Simdi de 28 Mayis’i bekleyin diyorlar. Bunlarin bos hayal pesinde kostuklari açik. Biz TSK olarak Türkiye olarak büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. Ne için yürüyoruz? Ülkemizin bekasi, güvenligi, insanimizin refahi için yürüyoruz. Bunu engellemeye çalisiyorlar neyle? Terörle. Neyle? Basin yoluyla. Bunlarin sözde dergileri, gazeteleri utanmadan arlanmadan taraf oldular. Türkiye’ye karsi Cumhurbaskanimiza karsi her türlü adiligi yaptilar. Milletimiz kendi tarafini seçti hepsi hüsrana ugradi. 28 Mayis’ta da cevabini alacaklar bu is bitecek" ifadelerine yer verdi.

"’Niye oy verdiniz’ diyecek kadar küçüldüler"

Türkiye’nin artik kendi silahini yapmaya basladigini kaydeden Bakan Akar, "IHA, SIHA, TIHA, Kizilelmalari, savas gemilerini yapiyoruz. Ihraç ediyoruz. Herkes patliyor, çatliyor. Birlik ve beraberlik içinde oldugumuz sürece asamayacagimiz engel yok. Önümüzde seçimler var. Bazi terbiyesizler, ahlaksizlar, buradaki insanlara ‘niye oy verdiniz’ diyecek kadar küçüldüler, seviyesizlestiler. Bu seçimlerde mesele parti meselesi degil, bir zihniyet meselesi. Milli ve yerli durus, bir de onun karsisindaki durus var. Birligimiz, beraberligimiz, bayragimiz, sancagimiz, egemenligimiz, bagimsizligimiz milli durus bu. Halk Partili, IYI Partili, Saadet Partili arkadaslar olaylara iyi bakin yanlis bir sey yapmayin. Siz bizim gibi düsünüyorsunuz. Kirikhan’da Kayseri’de konustugumuzda siz hep birlik beraberlikten yanasiniz. Ama sizin basinizdakiler öyle düsünmüyor. Ankara’da bir isler çeviriyorlar, protokoller, sözlesmeler yapiyorlar. Teröristlere söz veriyorlar, alisveris içindeler, ayni kayiga biniyorlar. Ve özerklik diyorlar, özerklik bölünmek demek. Bunlari görmek lazim. Kandil, kendi sesiyle söylüyor ’bizim adayimiz Kiliçdaroglu’ diyor. Parti meselesi degil zihniyet meselesidir. Ülkemizin birligi ve beraberligi diyoruz kimse buna ’hayir’ diyemez. Istikrari bozmamak lazim. Meclisin çogunlugunu Cumhur Ittifaki kazandi. Pazar günü seçimlerden sonra Cumhurbaskanimiz seçildikten sonra tam yol ileri. Recep Tayyip Erdogan liderligindeki bir ülke söz dinleyen degil, sözünü dinleten bir ülkedir. Karsi taraf panik içinde ve kazanamayacaklar" ifadelerini kullandi.

"HDP ne aldi"

Binde 1 oyu olan partilerin olduguna deginen Bakan Akar, "Bu partiler ittifaktan, cumhurbaskani yardimciligi, iki bakanlik, 10-15 milletvekili aldilar. Binde 1 oyu olan partiler, peki yüzde 10 oyu olan acaba HDP ne aldi desteklemek için? Bu çok tehlikelidir. Diyorlar ki, ’Eger bize verdiginiz sözleri tutmazsaniz seçimden sonra hesabini sorariz’ diyorlar. Hiçbir sekilde rehavet yok, seçim devam ediyor. Biz seçime gidecegiz, komsularimizi da götürecegiz. Sandiklara sahip çikacagiz. Çok yüksek bir oyla Cumhurbaskanimizi seçecegiz" dedi.



"Çakma terörle mücadeleciler"

’Turistik depremcilerin’ yaninda bir de son olarak çakma terörle mücadelecilerin ortaya çiktigina isaret eden Bakan Akar, "Yatiyorlar, kalkiyorlar terörle mücadele. Terörü bilmezler, mücadeleyi bilmezler. Hepsi terörle mücadeleci oldular. Niye? Akilli adamlar, 14 Mayis’ta milletimizin kimi tercih ettigini gördüler, hemen bu tarafa geçtiler. Bunlarda kemik yok, bunlar her kaba sigarlar. Milletimizin feraseti ve suuru buna müsaade etmeyecektir" açiklamalarinda bulundu.

"1 yila evlerine yerlesecekler"

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da zor günlerde kendilerini yalniz birakmayan Bakan Akar’a tesekkür ederek, "6 Subat günü acida, yasta, cenazede siyaset olmaz diye biliyoruz. Bize yaptiklari yardimlari basimiza kakanlari bir kez daha kiniyorum ve lanetliyorum. Yaralarimizi sariyoruz. Kalici konutlarin yapimina baslandi. 1 yil içinde hemsehrilerimizi evlerine yerlestirmis olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA