Turna Gölü Dogaseverleri Mest Etti

Vadi Doga Sporlari Kulübü üyeleri, Urartular döneminden kalma Turna Gölü (Kesis Gölü) gezerek unutulmaz bir gün yasadi.

Turna Gölü Dogaseverleri Mest Etti
Van ve çevresindeki tarihi ve dogal güzelliklere dikkat çekmek isteyen Vadi Doga Sporlari Kulübü üyeleri, her hafta degisik bir rotada etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede gelismis bir mühendislik ürünü olarak bilinen ve Urartu Krali II. Rusa tarafindan tarim arazilerinin sulanmasi amaciyla yaptirilan 2 bin 700 yillik Kesis Gölü’nü ziyaret eden 89 kisilik ekip, ilkbahar aylarinda karlarin erimesiyle farkli bir güzellige bürünen gölün çevresini gezerek oyunlar oynadi.

Geziye dair açiklamalarda bulunan Vadi Doga Sporlari Kulübü Baskani Ömer Demez, hedeflerinin Van Gölü Havzasi’ndaki tarihi ve dogal güzellikleri tanitmak olduguna dikkat çekti. Etkinlik çerçevesinde Doga Koruma ve Milli Parklar Van Sube Müdürlügünce tedavisi tamamlanan kaya kartali ve ari sahininin dogaya birakilmasina sahitlik ettiklerini ifade eden Demez, “Etkinlige katilan katilimcilara doganin korunmasiyla ilgili bilgiler verildi.

Özellikle çevre temizligi konusunda bütün üyelere bilgi verildi.

Doganin insana ihtiyaci yoktur, insanin dogaya ihtiyaci var. Insan olmadan doga mükemmel yasar ama doga olmadan insanin yasama sansi yoktur. Bu çerçevede etkinligimizi sürdürdük katilimcilara tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA