Kastamonu'da Sel Açiklamasi Yol Çöktü, Tarim Arazileri Sular Altinda Kaldi

Kastamonu’da sel suyunun kuvvetine dayanamayan yol çöktü, sele kapilan araç metrelerce sürüklendi. Siddetli saganak yagis sebebiyle tarim arazileri de sel sulari altinda kaldi.

Kastamonu'da Sel Açiklamasi Yol Çöktü, Tarim Arazileri Sular Altinda Kaldi


Kastamonu’da il merkezi, Azdavay, Devrekani, Seydiler ile Ihsangazi ilçesinde dolu ile kuvvetli saganak etkili oldu. Kastamonu’da il merkezine bagli Gödel köyünde kuvvetli saganak sebebiyle yükselen sel sulari köprü ve yollara kadar tasti. Sel sularinin siddetine dayanamayan Gödel köyünü il merkezine baglayan yol çöktü. Bir ticari araç ise Ihsangazi-Kastamonu karayolu üzerinde yükselen sel suyu sebebiyle tarlaya sürüklendi. Sürüklenen aracin sürücüsü ise yara almadan kurtuldu.

Tarim arazileri su altinda kaldi

Devrekani ilçesinde de dolu ekili oldu. Dolu sebebiyle ilçeye bagli Habesli köyü beyaz örtüyle kaplandi. Ev ve isyerlerine kadar giren doluyu vatandaslar, küreklerle disari tahliye etmeye çalisti. Merkez ilçe, Ihsangazi ve Devrekani ilçelerinde tarim arazileri sel sulari altinda kalarak zarar gördü.

“Hayvan güdüyorduk, birden sel gelince canimizi zor kurtardik”

Ihsangazi’nin Hocaali köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Okur, “Arazimi sel sulari basti. Yagmur, saganak geldi. Yonca, misir, bugday, arpa ekmistim. Bunlarin hepsi sel sularinin altinda kaldi. 18 dönüm misir ekmistim, 23 dönüm yonca, 9 dönümüne de ekin ekmistim. Biz, yagmur yagdigi sirada hayvan güdüyorduk. Gök gürültüsünün ardindan sel oldu. Saganak yagis ile birlikte yagmurla sel geldi. Bir anda saganak olunca canimizi zor kurtardik selden” dedi.



“Tarim arazilerimiz sular altinda kaldi, bir araç sele kapildi”

Ihsangazi’nin Hocaali Köyü Muhtari Alaattin Yildizoglu ise, “Asiri saganak ve dolu yagdigindan dolayi arazilerimizi sel sulari basti. Görüldügü üzere tarim arazilerimiz sularin içerisinde kaldi. 1 metre yükseklikte sel var. Benim 30 dönüm misirim, komsularimizin da ekin, misir, yoncalari su altinda kaldi. Köyümüzde elektriklerin yenilenmesiyle ilgili çalisma vardi. Müteahhit firmaya ait araç, Ihsangazi-Kastamonu karayolu üzerinde sele kapilarak sürüklendi” diye konustu.



Kastamonu’nun merkez Hacioglu köyünde yasayan Nazim Parmaksiz da, “Köyümüzde çok asiri bir yagis olmadi. Fakat yukari taraflara yagdi. Çok fazla yagis olunca dere tasti ve menfez de dar oldugundan dolayi yol göçtü. 25-30 yildir bu köprü var, biz burasini kullaniyoruz” seklinde konustu.

Öte yandan, çöken yol ve sular altinda kalan tarim arazileri havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA