EBYÜ'lü Akademisyenler Üniversite Adayi Gençlerle Bulustu

Anadolu Üniversiteler Birligi (AÜB) tarafindan 12 ilde düzenlenen Üniversite Tanitim ve Tercih Fuari’nin sekizincisi Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) ev sahipliginde Erzincan’da gerçeklestirildi.

EBYÜ'lü Akademisyenler Üniversite Adayi Gençlerle Bulustu
Yalnizbag Yerleskesi Prof. Dr. Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen fuara Rektör Prof. Dr. Akin Levent, rektör yardimcilari, AÜB temsilcileri, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Erzincan Il Milli Egitim Müdürü Vekili Murat Demir, Erzincan’da yaklasik 4 bin ögrencinin üniversite sinavina girecegini belirterek, gerçeklesen bu tanitim fuarinin psikolojik, rehberlik ve tercih danismaliga baglaminda önemli bir rol oynayacagi görüsünü belirtti.

Rektör Pof. Dr. Akin Levent ise üniversiteler arasi isbirligini güçlendirmek, egitim ve ögretimde birliktelik saglamak, projeler gerçeklestirmek ve kalite süreçlerinde daha üst sirlarda yer almak adina 2 yil önce 9 üniversite ile yola çikan Anadolu Üniversiteler Birligi’nin bugün 15 üniversite ile yola devam etmekte oldugunu ifade etti.

Rektör Levent: “Bu üniversiteler, güzel bir amaca hizmet etmek için toplandi. Bizler de Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi olarak üniversitelerimizi gençlerimize tanitmak ve onlarin dogru tercih yapabilmeleri için tercih fuarlarimizda yerimizi aldik. Bugün de Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi ev sahipliginde fuarimiz gerçeklestiriyoruz” dedi.

Konusmalarinin ardindan Üniversite Tanitim ve Tercih Fuari’nin açilis kurdelesi kesilerek, üniversiteler tarafindan kurulan stantlar ziyaret edildi.

Anadolu Üniversiteler Birligi tarafindan 05 Mayis - 26 Mayis 2023 tarihlerinde Kayseri, Nigde, Nevsehir, Kirsehir, Yozgat, Malatya, Elazig, Erzincan, Sivas, Tokat ve Amasya illerinde gerçeklestirilen ‘Üniversite Tanitim ve Tercih Fuarlari’nin sekizincisi Erzincan’da düzenlendi.

Kaynak: İHA