Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Baskent Millet Bahçesi'nde Gençlerle Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Ankara’da Baskent Millet Bahçesi’ndeki Altin Mekan Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Baskent Millet Bahçesi'nde Gençlerle Bir Araya Geldi


Millet bahçesine Togg ile gelen Oktay, program yerine gençlerle birlikte tramvay ile seyahat ederek gitti. AK Parti Gençlik Kollari tarafindan düzenlenen Gençlik Bulusmasi programinda konusan Oktay, sohbet ettigi gençlerin sorularini da cevapladi. Oktay, Cumhur Ittifaki’ndaki kararliliga dikkat çekerek liyakatin önemine degindi ve muhalefeti, “Güçlü bir kararlilik liderlik var. Ama onun ötesinde samimiyet var liyakat var. Millet Ittifaki’nda bu olmadi. Çatirdamaya basladi.

Birinci turda terör örgütlerinin söylemlerine siginanlar ikinci turda birden mevsimlik milliyetçi kesildiler. Simdi 3. tur olsa ne kesilecekler veya 29 Mayis sabahi ne olacaklar hangi söyleme siginacaklar merak ediyoruz. Milletimiz bunu görüyor. Sabah günes dogarken söylediklerini aksam günes batarken battiktan sonra inkar eden bir yapiya siz ülkeyi teslim edemezsiniz, milletimiz de etmedi. Çatirdama sesleri duyuluyor. Öyle bir samimiyetsizlik ki kendi içlerinde bile pazarliklarin sonucunu görüyoruz. Toplamda yüzde 1 etmeyen toplumda karsiligi olmayan degil mi? Hesap uzmani ya bir de. Kimi temsil edecek bunlar? Hangi pazarliklarin sonucu bunlar verildi.

Kapali kapilar ardinda yapilan pazarliklar neydi? Dag kadrosundan, HDP’liler meydan okudu konustuklarimizi niye açiklamiyorsun diye. Terörist basina artik özgürlük getirecegiz, teröristleri birakacagiz. Afrin’i geri alacagiz diyen bir milletvekili adayi ile konusuyorsunuz. FETÖ’cüleri geri birakacagiz, diyorlar kimden aliyorsunuz bu akli. Millet Ittifaki diye bir sey kalmadi zaten zoraki, dostlar alisveriste görsün. 28 Mayis’a kadar sesimizi çikarmayalim” sözleriyle elestirdi.



“Anket yönetemeyenlerin Türkiye’yi yönetmesi mümkün degil”

Millet Ittifaki’nin yaptirdigi anket sonuçlarinin farkliliginin sorulmasi üzerine Oktay, sunlari söyledi: “Sahaya degil yaptirdigin anket sonuçlarina güvenirsen bu olur. Biz sahanin böyle oldugunu zaten biliyorduk. Bizim farkimiz Recep Tayyip Erdogan gerçekler üzerinden gider. Digerleri hayal satmayla mesguldüler. Ve sattiklari hayale kendileri de inanmaya basladilar sorun oradaydi. Biz trendin yukari dogru gittigini her firsatta ifade ettik. Anket yönetemeyenlerin Türkiye’yi yönetmesi mümkün degil. Son 1-2 yildir liyakat üzerine gittiler bir insan en çok ney yoksa onu konusur. Sakiz gibi çignediler nasil bu liyakatsizlik diye düsünün yüzde 20’lerden yüzde 80’e çikan bir savunma sanayinden ve F35’i geride birakacak 5. nesil savas uçaklarimiz, kendi gemisini üreten, kendi savunma sanayini kuran, diger tarafta kendi petrolünü kendi gelistirdigi teknolojilerle olusturan çikaran tasiyan ve isleyen ve simdi Kiliçdaroglu da dahil onlarin da mutfagina tasiniyor. Togg’u bir tarafta gelistiren ve her anlamda her sektörde 5-6 aydaki projelere bakin nükleer santral de dahil her biri asrin projesi diyebilecegimiz büyüklükteki projeler. Simdi nasil bir liyakatsizlik ki bunlar kendinden oluyor? Mümkün mü? Bizim mühendislerimizin kendi bilim insanlarimizin gelistirdigi ürünlerle kalkinma hamlelerimiz. Bunlarinki nasil bir liyakat ise kendi seçim sandiklariyla asrin teknolojisi diye sundular ya. Bunlar o kadar liyakatsiz ki sadece Cumhurbaskani adayina da söylemiyorum tamamina söylüyorum. Liyakat sifir bunlarda. Kendi seçim sandiklariyla genel merkezleri arasindaki veri akisini bile saglayamayacak kadar liyakatleri yok. Kendi sandigindaki bilisim sistemini yönetemeyenlere Türkiye’yi versek nasil yöneteceklerdi? Yönetme sanslari yok. Türkiye’deki e-devleti gelistiren ekip kendi bilisimcilerimiz. Kendi gencine güvenmedigi zaman disaridan ithal danisman toplamaya basladiginda bu kadar oluyor. Biz onlara söyledik yapamiyorsaniz söyleyin biz sizin sistemleri de kurardik. Bunlara basarisizlik da bir sey ifade etmiyor. Yeniliyor yeniliyor pehlivan gürese doymazmis. Kaç oldu ben sayisini unuttum. Insallah ders çikarirlar da algi operasyonlariyla yani milletimize güvenmek lazim.”

Oktay, bir gencin gençlerin degisim istemesi ve gelecekle ilgili kendilerini neler bekledigi sorusu üzerine, “Bizim yaptigimiz çalismalar ve Türkiye Yüzyili diye ifade ettigimiz bütün degisimleri ifade edilmeye çalisilmasi. Teknolojik bir dönüsüm yasiyoruz bunu kullanan bir gençlik olacak. Sosyal, kültürel anlamda, sanatta, sporda bir bütün olarak degisim söz konusu. Teknoloji bir vasitadir bir amaç degildir. Sirtimiza alirsak hamalligini yapmaya baslariz. Toplumun tüm alanlarinda gelismeyi temin edebilmek önemli biz bunu arzuluyoruz. Gençlerin diger alanlarda da yogunlasmasini istiyoruz. Sizin bizden farkiniz bu olacak hayatin kendisini de iskalamadan diger alanlara da gurur duyacagimiz isimlerin çikmasi son derece önemli, bunlar sizsiniz. Bizde elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Benim isim çalismaktir”

Malatya’dan gelen bir depremzede gencin depremzede gençlere üniversitelerde kontenjan ayrilacagi ve burs verilecegi sorusuna Oktay, sunlari kaydederek gençlere tavsiyelerde bulundu:

“Deprem hepimizin yüregini dagladi hep beraber agladik. Hep beraber ayaga kalktik kalkiyoruz. Ilk andan itibaren Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere kabinedeki her bir arkadasimiz sivil toplumlar yerel yönetimler can siperhane çalistilar. Biz bir taraftan ölümüne çalisirken birileri siyaset yapmanin pesine düstü. Çok büyük deprem çok büyük bir yikim yasiyorsunuz. Böyle bir yikimda eger sorun ararsaniz sorun olmaz mi? Mutlaka bulursunuz. Benim katkim ne olacak diye yaklasirsaniz yapacak çok sey bulursunuz. Orada sorun arayip umutsuzluk pompalayanlar hiç degismez bir yüzyil önce de böyleydi bunlar. Cumhurbaskanimiz deprem bölgesinde kardesimin yaralarinin sarilmasiyla ilgili çalismalar asla ve asla etkilenmeyecek net talimat verdi hepimiz de bu çerçevede çalistik ve etkilenmedi. Simdi kalici konutlar teslim edilmeye basladi.

Yilin sonunu kadar da binalarin tamamini teslim ediyor olacagiz. Milletimiz bu samimiyeti gördü. 15 Mayis sabahi ne oldu? Bana oy vermeyen depremzedeye yaptigim yardim neredeyse verdigim bir bardak su haram olsun diyebilecek kadar seviye birakmayan bir muhalif anlayis gördük. Bu travmatik olaylar maskenin düsmesini sagladigi gibi Millet Ittifaki’ndaki gerçek yüzün ortaya çikmasini sagladi. Milletimiz gerçekligi gördü. Gelecekte çalismak isteyen arkadaslarla ilgili ben kendi tecrübemden ifade edebilirim askla çalismak derim. Ya Rabbim bana düsen çalismaktir. Ama ihlasla çalismaktir rizik benim isim degildir. Rizki verenin sen oldugunu zaten ifade etmistim. Az verirsin çok verirsin bol verirsin o kismina ben karismam beni ilgilendiren kisim çalisma kismidir. Ben çalisirim. Çalistiginiz zaman Cenab-i Hak da onun bereketini karsiligini veriyor. Cumhurbaskanimizin en sikintili anlarda bile gerçekten cenabi hakka siginmasi oradan geliyor. Gecesini gündüzüne katar çalisir ve hep ayni seyi söyler ’Askla çalisan yorulmaz’ diye. Birileri gibi Cumhurbaskani yardimciligi basbakanlik pesinde kosanlarin durumuna düsersiniz Allah o duruma düsürmesin.”

Seksen yilda yapilanlardan fazlasini AK Parti iktidarlariyla son 20 yilda yaptiklarini belirten Oktay, "Son 20 yildaki akamete ugratma çabalarina ragmen, çok net ve dik duran bir liderin, siyasi iradenin olmasi ve uzun vadeli hükümetlerin olmasi Türkiye’nin kalkinma yol haritasinda aslinda çok ciddi bir mihenk tasidir" diye konustu.



Türkiye Yüzyilini son 20 yilda hazirlanan bu altyapinin üstüne insa edeceklerini dile getiren Oktay, "Asil altyapi enerjide, savunma sanayisinde, saglikta veya diger alanlarda kurdugumuz altyapi degil, asil altyapi aslinda özgüveni olan bir gençlik ve özgüveni olan bir milletin ortaya çikmis olmasidir" ifadelerini kullandi.

Oktay, Türkiye’nin, Dogu Akdeniz, Afrika ve Balkanlarda, "oradan ne alabiliriz degil" seklinde degil, "göz göze hizada" iliski kurdugunu anlatarak, Batili ülkelerin bu sebeple Türkiye’den rahatsiz oldugunu kaydetti.

Türkiye’nin tüm alanlarda, bir bütün olarak güçlü olmasi gerektigini ifade eden Oktay, son yillarda ekonomi alaninda gerçeklestirilen yapisal dönüsümlerle Türkiye’yi ekonomik kriz sarmalindan kurtarmayi hedeflediklerini anlatti.

Oktay, Türkiye’nin geçen yil enerji maliyetlerinin asiri artmasindan kaynakli 60 milyar dolarlik ilave gideri oldugunu belirterek, 110 milyarlik dolarlik toplam enerji giderinin ülke içerisinde kalmasi için bu alanda çalismalara devam ettiklerini söyledi.



"Gerek dogalgaz gerek petrol gerekse diger kiymetli madenler bazinda, nereden ne çikaracagimizla alakali, nerede hangi çalismalari yapacagimizla ilgili gelecek yirmi yilin planlari var, hazir ve defalarca Cumhurbaskanimizin liderliginde bunlarin tek tek üzerinden geçmis durumdayiz" diye konusan Oktay, böylece gençlerin gelecegi, degisimi disarida aramak yerine, kendilerinin Türkiye’de insa edecegini ifade etti.

Oktay, gençlerin kendilerine, gelecegin Türkiye’sine uygun olarak çok büyük hedefler koymasini gerektigini anlatarak, "AK Parti’nin kadrolarina baktiginizda degisimin ta kendisini görürsünüz. Sözde kalmaz bu. Seçilme yasinin 25’e çekilmesi ve sonrasinda 18’e çekilmesi olayi sadece laftan ibaret degildir AK Parti’de, Cumhurbaskani’mizin kadrolarinda da bu böyledir" seklinde konustu.

Oktay, program sonunda 28 Mayis’ta ilk defa oy kullanacak gençlerle dogum günü pastasi kesti, simit ikram etti, hediye takdim etti ve hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA