Türkiye'de Yasayan 500 Türden 350'Sini Görüntülemeyi Basardi

Doga ve yaban hayati fotografçisi Mustafa Aslan, Türkiye’de yasayan 500 kus türünden yaklasik 350’sini görüntülemeyi basardi, hedefi tüm türleri görüntülemek.

Türkiye'de Yasayan 500 Türden 350'Sini Görüntülemeyi Basardi
Türkiye’nin birçok farkli noktasindan doga ve yaban hayatina dair çektigi fotograflarla dikkatleri üstüne çekmeyi basaran doga ve yaban hayati fotografçisi Mustafa Aslan, Türkiye’de gözlemlenen 500 farkli kus türünün 350’den fazlasini görüntülemeyi basardi. Insanlar tarafindan çok fazla bilinmeyen kus türlerini görüntüleyen Aslan’in hedefi tüm türleri görüntüleyip, Türkiye’nin yaban hayatini dünyaya tanitmak.

“Siz gitmeseniz bile onlar sizin ayaginiza geliyor”

Doga ve yaban hayati fotografçisi Aslan, zaman zaman Afrika’da yasayan bir kus türünün Sivas’ta ya da baska bir sehirde karsisina çiktigini belirterek, “Türkiye’de bugüne kadar 500 farkli kus türü gözlemlenmis. Ben bunlardan 350’den fazlasini görüntüledim. Bana herkes favori kusumun ne oldugunu ve en çok çekmekten keyif aldigim kus türü ne diye çok soru geliyor. Ama buna net bir cevap veremiyorum. Çünkü o an neyi çekiyorsam, karsimda ne varsa onu seviyorum. Benim için bütün kuslar özel. Her biri farkli bir anlam tasiyor ve farkli hikayeleri var. Kus gözlemlemenin en güzel yanlarindan birisi de siz gitmeseniz bile onlar sizin ayaginiza geliyor. Zaman zaman Afrika’da olan kuslar Sivas’ta, Tunceli’de, Yozgat’ta farkli farkli sehirlerde karsimiza çikabiliyor. Bu da oldukça degerli ve kiymetli bir sey” diye konustu.



“Çekilmemis belgeselleri çekmek istiyorum”

Aslan, daha önce çekilmemis belgeselleri çekmek istedigini söyleyerek, “Türkiye’de bugüne kadar çekilmemis belgeselleri çekmek istiyorum. Aklimda farkli belgesel projeleri var. Bu belgesellerle dogamizi önce Türkiye’deki insanlara daha sonra tüm dünyaya tanitmak istiyorum. Çünkü korumak için tanimak gerekiyor. Ben de bu tanimaya hayvanlar ve insanlar arasinda araci olmak istiyorum. Hem Türkiye’den hem de yurt disindan oldukça güzel bir ilgi görüyorum. Çektigim görseller herkese hitap ediyor. Benim çektigim hayvanlarin davranislari global oluyor ve tüm dünyadan insanlar bana mesaj atiyorlar. Türkiye’nin yaban hayatini bu sekilde aslinda tüm dünyaya tanitiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA