Edirne'de Yurt Disi Seçmenlerin Oy Kullanma Islemi Yogun Katilimla Devam Ediyor

Cumhurbaskanligi ikinci tur seçimleri için yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslarin sinir kapilarinda oy verme islemi üçüncü günde yogun sekilde devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafindan yurt disi temsilciliklerde ve gümrük kapilarinda kullanilan oy sayisinin 1 milyonu astigi açiklandi. Ayrica açiklamanin devaminda, gümrüklerde toplam 19 bin 447 kisinin sandiga gittigi belirtildi.

Edirne'de Yurt Disi Seçmenlerin Oy Kullanma Islemi Yogun Katilimla Devam Ediyor
14 Mayis tarihinde gerçeklestirilen seçimlerde herhangi bir adayin yüzde 50’nin üzerinde oy alamamasi nedeniyle ikinci tura kalan cumhurbaskanligi seçimlerine kisa bir süre kala yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar için 20 Mayis tarihinde baslayan oy verme islemi, yogun katilimla devam ediyor. Seçmenler, sinir kapilarinda olusturulan noktalara gelerek sandik basina gidiyor.

Yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslarin oy kullanmalari için Trakya’daki Kapikule, Hamzabeyli, Pazarkule, Ipsala ve Dereköy sinir kapilarinda sandik kuruldu. Edirne’de sabahin erken saatlerinden itibaren Kapikule Sinir Kapisi’na gelen seçmenler, giris çikis ve tren gari olmak üzere 3 noktada oy kullanabiliyor. Ilk günden itibaren yasanan yogunluk, her geçen gün artarak devam ediyor. Araçlariyla Kapikule’ye gelen yurt disi seçmenler, olusturulan peronda siranin kendilerine gelmesini bekliyor.

"Sinir kapisinda sandik kurulmasi çok güzel oldu"

Almanya’dan gelen Harun Kaya, "Yillik iznimizi aldik, vatanimiza geldik. Akrabalarimizi ziyarete gidiyoruz. Ilk oyumuzu Almanya’da kullanmistik. Simdi de ikinci oyumuzu Türkiye’de kullandik. Sinir kapisinda sandik kurulmasi da çok güzel oldu" dedi.



"Bayragimizi görünce duygulaniyoruz"

Almanya’dan gelen Turanay Erdogan, "Bayragimizi görünce duygulanmamak elde degil. Bu duyguyu 40 yildir her sene yasiyoruz. Seçimlerin memleketimize hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.

Yurt disi seçmenler için sinir kapilarinda 20 Mayis tarihinde baslayan oy verme islemi, tatil günleri dahil olmak üzere 24 saat esasina göre 28 Mayis saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Kaynak: İHA