Kars'ta 500 Yatakli Bölge Hastanesi'nin Temeli Atildi

Kars’ta tamamlandiginda 719 milyon liraya mal olacak 500 yatakli Bölge Hastanesi’nin temeli atildi.

Kars'ta 500 Yatakli Bölge Hastanesi'nin Temeli Atildi
500 yatakli 288 odali tam taçhizatli Bölge Hastanesi’nin temel atma töreni saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programin açilisinda konusan Kars Valisi Türker Öksüz, “Kars’a deger katacak projelerden birisi de bugün temelini atacagimiz Kars 500 Yatakli Bölge Hastanesi, bizim için heyecanli bir gün, Karslilar için heyecanli bir gün çünkü bu önemli yatirimi Karslilar çok arzu ediyordu, bekliyordu. Biz de özlemle bekliyorduk ve bugün bunun temelini atmanin bu yatirimi gerçeklestirmenin sevincini, coskusunu hep birlikte yasiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Saglik Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Sebahattin Aydin, “Görevde bulundugum süre içerisinde Cumhurbaskanimiz liderligindeki iktidarlar boyunca tüm Türkiye’de 500 üzerinde ya yeni hastane yapildi, yada mevcut hastane yenilendi. Bu açidan bakildiginda yatirim programina alinmis olan 500 Yatakli Kars Bölge Hastanesi’nin bugüne kadar gecikmis olmasi da biraz üzüntümüz bizim, aslinda bakanimiz biraz önce bahsetti. 2021 yilindan beri ihale ediliyor olmasina ragmen elde olmayan nedenlerden bugüne kadar gecikti. Aslinda ilk ihaleyle bu yatirim basladiginda bitseydi bugün açilisini yapiyor olacaktik. Bu açidan biraz buruk bir tören yaptigimizi düsünüyorum. Ancak sunu da ifade edeyim ki, Ocak’in 20’sinde ihale yapilmis olmasina ragmen, 2 hafta önce sözlesmesi yapilmasina ragmen, 1 hafta önce yer teslimi yapilmis olmasina ragmen bugün yogun bir sekilde insaata baslanmis olmasi bizim için umut kaynagi, en kisa zamanda tamamlanip açilacagini ümit ediyorum” diye konustu.

Kars Bölge Hastanesi 500 yatak kapasiteli, 100 poliklinik odasi, 2. ve 3. Seviye Eriskin yogun bakim ünitesi için yatak sayisi 37, Yeni dogan yogum bakim yatak sayisi 45, 12 yatakli çocuk yogun bakim ünitesi ve 30 diyaliz cihaziyla vatandaslara hizmet verecek. Kars Bölge Hastanesi’nin 2025 yilinda tamamlanmasi planlaniyor.

Temel atma törenine Vali, Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, kurum ve daire amirleri katildi.

Kaynak: İHA