ABD'nin Meksika Sinirina Bin 500 Asker Gönderecegi Iddiasi

ABD Baskani Joe Biden, güvenligi saglamaya yardimci olmak için Meksika sinirina bin 500 asker gönderilmesi emri verdigi iddia edildi.

ABD'nin Meksika Sinirina Bin 500 Asker Gönderecegi Iddiasi
ABD, Meksika sinirinda güvenligi artiracagi öne sürüldü. ABD Basininda yer alan haberlerde, Meksika sinirindaki güvenligin artirilmasi ve uyusturucu ile mücadele amaciyla ABD Baskan Joe Biden tarafindan ülkenin güneybati sinirina geçici olarak bin 500 askerin gönderilmesi emri verildigi iddia edildi. Isimlerinin açiklanmamasi kosuluyla konusan yetkililer, askerlerin idari görevler, veri girisi ve depo destegi gibi geri hizmetlerde görev alarak, sinirda görevli olan ABD Gümrük ve Sinir Devriyesi ekiplerinin saha çalismalarina odaklanmasina destek olacaklarini belirtirken, geçici görevin süresinin 90 gün oldugunu ancak bu sürenin uzatilabilecegini bildirdi.

ABD hükümeti son günlerde Meksika sinirindan ülkeye sokulan fentanil adli ölümcül uyusturucu ile yogun sekilde mücadele ediyor. ABD’nin eski Baskani Donald Trump döneminde Covid-19 salgini gerekçe gösterilerek baslatilan ve karayoluyla siniri geçen düzensiz göçmenlerin Meksika’ya iade edilmesine imkan veren “Meksika’da kal” uygulamasinin da 11 Mayis 2023 tarihinde bitecek olmasinin Baskan Biden’in bu kararinda etkili oldugu düsünülüyor.

ABD’de ayrica 2021 yilinda 107 bin 622 kisi asiri dozda uyusturucu nedeniyle hayatini kaybetti.

Gelecek seçimlerde tekrar aday olmayi düsünen Biden’in göreve geldigi 2021 yilindan beri, küresel Covid-19 salgini ve ekonomik krizin de etkisiyle ABD’ye ulasmaya çalisan düzensiz göçmenlerin sayisinda ciddi artis yasandi.
Kaynak: İHA